Понедельник, 01 апреля 2024 13:38

У Повітряних силах пояснили, з чим пов’язана пауза у завданні РФ ударів по Україні: "Ми моніторимо ситуацію"

Читать на русском

У Повітряних силах пояснили, з чим пов’язана пауза у завданні РФ ударів по Україні:

У Повітряних силах пояснили, з чим пов’язана пауза у завданні РФ ударів по Україні: "Ми моніторимо ситуацію"

У перервах між масованими обстрілами Росія проводить планування та накопичення засобів ураження. Сили оборони ретельно моніторять та відстежують цю ситуацію.

Про це повідомив речник Повітряних сил Ілля Євлаш під час телемарафону. Він пояснив, що після проведених атак РФ аналізує інформацію щодо застосування попередніх засобів ураження.

"Насправді "Шахед" — це досить недешева зброя, і звісно, що ворог після своїх атак останніми днями аналізує в тому числі інформацію про застосування попередніх засобів вогневого ураження. Вони проводять аналіз, розвідку, виявляють шляхи/маршрути, де вони застосовували, де розташовані наші ППО, радіолокаційні станції", – зазначив Євлаш.

За його словами, під час бойового чергування вздовж кордонів та пусків українські військові також фіксують активність ворожої авіації, зокрема, розвідувальних літаків росіян. Вони ж мають на озброєнні й інші засоби ураження, наприклад протирадіолокаційні ракети.

Пауза, за словами Євлаша, обумовлена тим, що Росія займається плануванням нових ударів та накопиченням засобів ураження. Ворог не може постійно проводити масовані атаки. Саме цим і пояснюється перерва, хоча час від часу окупанти вчиняють поодинокі атаки.

"Тому от саме зараз ми бачимо таке тимчасове затишшя. Однак час від часу ми бачимо і поодинокі атаки. Як сьогодні було три безпілотники типу "Шахед". Тому ми моніторимо разом із партнерами ситуацію 24/7", – додав речник Повітряних сил.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.