Пятница, 02 февраля 2024 21:33

Сербія розширює військову та цивільну співпрацю з Росією: підписали новий меморандум між міністрами охорони здоров’я

Читать на русском

Сербія розширює військову та цивільну співпрацю з Росією: підписали новий меморандум між міністрами охорони здоров’я

Сербія розширює військову та цивільну співпрацю з Росією: підписали новий меморандум між міністрами охорони здоров’я

Сербія та Росія ще більше зміцнили свої зв’язки, підписавши угоду про охорону здоров’я між двома країнами. Крім того, було оголошено про постачання російських безпілотників Белграду.

Про це повідомляє Euractiv. Зазначається, що відповідний меморандум про взаєморозуміння був підписаний між міністрами охорони здоров’я країн.

Слід зазначити, що російську делегацію, яка прибула з візитом, тепло зустріли в Сербії табличкою з написом "Ласкаво просимо, дорогі брати, це ваш дім".

Після зустрічі з російським колегою, міністр охорони здоров’я Сербії Груїчич сказав, що вони наполегливо працюватимуть над тим, щоб найкращі практики російської системи охорони здоров’я, зокрема з точки зору організації та бюрократії, були впроваджені в Сербії.

Глав МОЗ РФ Михайло Мурашко, зі свого боку, зазначив, що його відомство направляє делегацію до Сербії з метою обміну досвідом у сфері охорони здоров’я та технологій, особливо щодо продовження життя людини.

Російська делегація, до складу якої увійшли представники медичних закладів і наукових центрів країни, відвідала Белградський інститут серцево-судинних захворювань і була тепло зустрінута.

Переговори про співпрацю продовжилися в четвер, коли президент Сербії Александар Вучич прийняв посла Росії для обговорення двосторонніх відносин, співпраці та інших регіональних і міжнародних питань, що становлять спільний інтерес.

"Я знову висловив вдячність Росії за її підтримку територіальної цілісності Сербії", – заявив Вучич про позицію Кремля щодо Косова.

Ознаки майбутньої співпраці включають нещодавню заяву Вучича про те, що Сербія розгорне Repellent, російську мобільну систему радіоелектронних перешкод для боротьби з дронами , яку він має намір представити в Ниші на Національний день Сербії 15 лютого.

Вучич зазначив, що Сербія давно отримала цю систему безпілотників, додавши, що "сербський бюджет оплатив "701 комплексну систему озброєння вітчизняної промисловості" і що понад 850 буде закуплено в найближчі роки.

З початку вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року Сербія стверджує, що не погоджувалася на жодні нові контракти на закупівлю зброї, а в середині вересня 2022 року Вучич заявив, що деякі з попередніх поставок, включаючи Repellent, не надійшли через війну.

Однак Сербія залишається єдиною країною в Європі, яка відмовилася приєднатися до зовнішньої політики ЄС щодо Росії після вторгнення в Україну. Це також єдина європейська країна, яка продовжує підписувати угоди з Росією в той час, коли інші запроваджують санкції та прагнуть зменшити співпрацю.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.