Суббота, 10 февраля 2024 16:14

На Донбасі загинув молодший лейтенант Дмитро Швирид із Вараша

Читать на русском

На Донбасі загинув молодший лейтенант Дмитро Швирид із Вараша

На Донбасі загинув молодший лейтенант Дмитро Швирид із Вараша

У боях за Україну на Донеччині загинув 26-річний воїн із Рівненщини Дмитро Швирид. На момент початку повномасштабного вторгнення він служив за контрактом у Нацгвардії, тож на захист рідної землі став із перших хвилин російської агресії.

Герой пройшов багато гарячих точок, улітку на Луганщині отримав поранення, однак повернувся до побратимів на передову. Трагічну звістку повідомив міський голова Вараша Олександр Мензул.

Воював у найгарячіших точках: на Донбасі загинув молодший лейтенант Дмитро Швирид із Вараша. Фото xdideeieuiktant

"Сумна звістка – за нашу свободу та незалежність загинув Дмитро Григорович Швирид. 26-річний житель Вараша 2 лютого потрапив під артилерійський обстріл під час виконання бойового завдання поблизу села Терни Донецької області... Співчуття родині, друзям і близьким нашого Захисника. Про дату й час прощання повідомлю пізніше. Вічна пам’ять", – написав він.

Мензул розповів, що молодший лейтенант Дмитро Швирид служив командиром 2-го стрілецького взводу військової частини 3035 Східного ОТО НГУ. Народився він у Вараші.

У 2017 році Дмитра призвали на строкову службу. Після двох років у війську він підписав контракт із військовою частиною.

"Повномасштабне вторгнення застало бійця на чергуванні у військовій частині, де він служив інструктором бойової підготовки. З того часу Дмитро Швирид воював у найгарячіших точках − Кремінна, Краматорськ, Луганськ, Донецьк, має нагрудні знаки "За доблесну службу" Національної гвардії України та "За відвагу в службі" Міністерства внутрішніх справ України", – додав міський голова Вараша.

Воював у найгарячіших точках: на Донбасі загинув молодший лейтенант Дмитро Швирид із Вараша. Фото

У липні 2023 року поблизу села Кузьмине на Луганщині Дмитро отримав поранення. Однак після лікування воїн повернувся до побратимів на передову.

У Героя залишилися батьки, сестри та брати. Одна із сестер присвятила братові пронизливий допис.

"Дімкаааа... Як так? Братику, ніколи не думала, що буду колись згадувати про тебе в минулому часі... Це було твоє покликання, ти мужній воїн, хороший, добрий…Ти мій другий брат, якого я ховаю… Це нестерпно боляче! Завжди буду тебе памʼятати, ти навіки з нами... Дуже люблю тебе, і спочивай з миром. Війна забирає найкращих братів і синів своєї Батьківщини", – написала у своєму профілі в Instagram Анастасія Верешко.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Анастасія Верешко (@anastasiia__vereshko)

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.