Понедельник, 12 февраля 2024 17:56

Польські фермери здійснили напад на українські вантажівки, які законно перетнули кордон

Польські аграрії, які протестують біля пункту перетину кордону з Україною, висипали частину зерна з трьох українських вантажівок.

Про це повідомляє RMF24

Випадок стався 11 лютого близько 11:30 біля пункту пропуску “Ягодин-Дорогуськ”, одного з місць протесту польських фермерів.

Відео з місця інциденту з’явилося на сторінці farmer.pl у "Фейсбуці".

“Три вантажівки, за кермом яких були громадяни України, в’їхали до Польщі після митних процедур. Учасники протесту не дали їм їхати далі і в певний момент відкрили напівпричепи, внаслідок чого частина зерна висипалася на дорогу. Водії після цього поїхали назад в Україну”, – повідомила представниця поліції Холма Єва Чиж.

Вона додала, що силового протистояння під час цих подій не було.

“Ми проводимо розслідування, встановлюємо особи людей, які брали у цьому участь, і опитуємо свідків”, – додала Єва Чиж, зазначивши, що далі зібрані дані передадуть до прокуратури для правової оцінки.

У п’ятницю фермери з усієї Польщі розпочали акцію протесту, що, як очікується, триватиме 30 днів. Вона передбачає, серед іншого, блокування доріг і прикордонних переходів з Україною.

Як повідомлялося, 11 лютого польські фермери продовжували блокувати два пункти пропуску на кордоні з Україною. 12 лютого їхня кількість може збільшитися.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.