Понедельник, 04 марта 2024 11:17

На Львівщині доцент із Ужгорода уник покарання за важку ДТП з нардепом від «Слуги Народу»

Читать на русском

На Львівщині доцент із Ужгорода уник покарання за важку ДТП з нардепом від «Слуги Народу»

На Львівщині доцент із Ужгорода уник покарання за важку ДТП з нардепом від «Слуги Народу »

Нардеп Олександр Копиленко був пасажиром винуватця потрійної ДТП.

Пустомитівський районний суд Львівщини виніс вирок доценту УжНУ Ярославу Ступнику, який вчинив потрійну ДТП на Львівщині, у якій важко травмувався нардеп від «Слуги Народу» Олександр Копиленко. Винуватця аварії не позбавили водійських прав та звільнили від тюремного ув’язнення.

Як вказано у вироку суду, який винесли у лютому 2024 року, аварія сталась торік 22 серпня на трасі Київ – Чоп поблизу села Ков’ярі на Львівщині. Завідувач кафедри кримінального права та процесу Ужгородського національного університету Ярослав Ступник їхав за кермом Toyota Camry зі швидкістю приблизно 120-140 км/год. при дозволених 110 км/год. Водій був неуважним, не дотримався безпечної дистанції та інтервалу, спричинивши зіткнення з попутнім авто Kia Sportage та у некерованому стані в’їхав у попутнє авто Toyota RAV4.

Унаслідок ДТП пасажир Toyota Camry, депутат від «Слуги Народу» Олександр Копиленко, отримав тяжке поранення, також постраждала дитина, яка їхала у автомобілі Kia Sportage. У вироку не вказано, які саме травми отримали потерпілі.

Щодо Ярослава Ступника порушили кримінальну справу через вчинення ДТП. Він уклав угоду про визнання винуватості з прокурором, потерпілі не заперечували проти укладення угоди.

Справу розглянув суддя Володимир Мусієвський, який дослідив усі матеріали, визнав Ярослава Ступника винним у вчиненні ДТП, призначивши йому чотири роки ув’язнення без позбавлення водійських прав. Однак суддя звільнив винуватця ДТП від тюремного ув’язнення, призначивши річний іспитовий термін. Вирок ще можна оскаржити.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.