Понедельник, 04 марта 2024 14:19

Міністри ЄС вирішили продовжити заходи для зниження споживання газу

 Сьогоднішня політична угода має бути офіційно схваленою Радою ЄС

Міністри енергетики ЄС погодилися продовжити заходи щодо добровільного скорочення споживання газу на цільові 15% у всьому Європейському Союзі до березня 2025 року.

Міністерка енергетики Бельгії Тінне ван дер Стратен заявила у заяві, що блок «пройшов довгий шлях з 2022 року» після нападу Росії на Україну.

«З 2022 року ми пройшли довгий шлях, ухваливши скоординовані заходи в ЄС і швидко відреагувавши на енергетичну кризу, спричинену загарбницькою війною Росії проти України. Політична угода, досягнута сьогодні, свідчить про наше зобов’язання бути готовими до будь-яких збоїв у постачанні та гарантувати безпечну зиму для наших громадян і промисловості», – сказала вона.

У 2022 році країни ЄС зобов’язалися скоротити своє споживання щонайменше на 15% порівняно з середнім показником за останні п’ять років, щоб забезпечити постачання енергії на зиму після того, як Росія різко скоротила експорт до блоку. Ці заходи погодилися продовжити до 31 березня 2025 року.

Сьогоднішня політична угода має бути офіційно схваленою Радою ЄС. Очікується, що ухвалення рекомендації відбудеться пізніше в березні 2024 року.

Ціни на природний газ різко зросли у 2022 році через вторгнення Росії в Україну. На піку оптові ціни перевищували 300 євро. Ціни помітно впали після того, як дефіциту газу вдалося уникнути завдяки заміні російського палива імпортом з інших країн і скороченню попиту.

Форум

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.