Понедельник, 11 марта 2024 10:43

Наші дії у Чорному морі — це підготовка до серйозної операції в Криму, — Кирило Буданов

10 березня 2024 року в ефірі національного телемарафону відбулась премʼєра документального фільму “Війна за море: від Дніпра до Криму”.

Значення здійснених підрозділами воєнної розвідки бойових місій, зокрема у Чорному морі та на території тимчасово окупованого Криму, у фільмі пояснив начальник ГУР МО України генерал-лейтенант Кирило Буданов.

“Це все — підготовчі заходи до серйозної операції в Криму. Це перевірка правильності наших тверджень про шляхи підходу і відходу звідти. Крім того, це гарний посил для населення, яке живе в окупації вже 10 років. Багато хто з них вірить у те, що їх забули”, — сказав Кирило Буданов.

Деталі війни за море у 2022-2023 роках описали воїни ГУР МО України, які брали участь у плануванні та реалізації бойових місій, повʼязаних одним стратегічним задумом.

Влітку 2023 року бійці спецпідрозділу “Шаман” скористались неуважністю московитів і переправились на лівий берег Дніпра у Херсонській області.

“Ми зрозуміли, що противник не досить обізнаний в обстановці. Здійснили на човнах захід на територію противника у міжпозиційний простір, висадилися, відразу відбулося декілька інтенсивних зіткнень зі спостережними постами противника. Деякі спостережні пости були майже у повному складі знищені або взяті у полон”, — пригадав перші кроки створення лівобережного плацдарму командир спецпідрозділу з позивним Шаман.

У липні 2023 року бійці спецпідрозділу Тимура повернули під контроль держави нафтогазовидобувну платформу “Україна”, а згодом брали участь у кримській операції “Пробудження сили”.

“У ворога не буде панування у морі ніколи, що б вони там собі не придумували. Це наше Чорне море, це наші “вишки”, наш Крим, наш Зміїний острів”, — заявив командир спецпідрозділу ГУР МОУ.

Знищення кораблів ворожого флоту — зона відповідальності спецпідрозділу “Group 13”. Кожна подібна місія вимагає ретельної підготовки.

“Ми розуміємо як треба маневрувати, під яким кутом заходити, з якої сторони. Ми оцінюємо дуже багато факторів перед тим, як атакувати. І після цього вже починається пошук цілі. Після виявлення, коли борти виходять на вигідну позицію, здійснюється одночасна атака всіма бортами”, — пояснив командир підрозділу з позивним Тринадцятий.

Більше свідчень розвідників, які встановлюють нові правила ведення війни, а також унікальні кадри технологічних морських битв, десантних рейдів та бойових зіткнень з ворогом дивіться у документальному фільмі “Війна за море: від Дніпра до Криму” за лінком: https://youtu.be/M8ldXJw6WFg

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.