Среда, 13 марта 2024 06:00

«Зірвати президентські вибори в Росії» – Путін про мету ударів по інфраструктурі РФ

Президент РФ Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін покладає на Україну відповідальність за повітряні атаки по території РФ і вважає, що такі дії мають на меті «завадити нормальному процесу волевиявлення громадян». Про це російський лідер заявив в інтервʼю російським державним ЗМІ, цитати з якого оприлюднені зранку 13 березня.

«Головна мета, я в цьому не сумніваюся, полягає в тому, щоб якщо не зірвати президентські вибори в Росії, то хоч якось завадити нормальному процесу волевиявлення громадян. Друге – це інформаційний ефект», – вважає Путін.

Він також припускає, що повітряні удари мають на меті отримати аргументи в потенційних переговорах. «Якщо хоч щось вдасться, отримати якийсь шанс, якийсь аргумент, якийсь козир у можливому майбутньому переговорному процесі: ну ми вам повернемо це, а ви нам поверніть це», – говорить російський лідер.

Упродовж останніх тижнів у Росії значно зросло число повітряних атак із застосуванням безпілотників, цілями таких нападів найчастіше є нафтобази, нафтопереробні заводи, а також підприємства, які прямо або опосередковано причетні до виробництва зброї.

Українська влада жодного разу прямо не визнавала свою відповідальність за такі удари.

Нафтопереробні потужності Росії скоротилися через численні удари українських безпілотних літальних апаратів по нафтопереробних заводах по всій Росії, заявила в своєму огляді 9 березня розвідка Великої Британії.

Форум

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.