Среда, 13 марта 2024 19:43

Латушко назвав умову, за якої полк Калиновського може ввійти в Білорусь

Читать на русском

Латушко назвав умову, за якої полк Калиновського може ввійти в Білорусь

Латушко назвав умову, за якої полк Калиновського може ввійти в Білорусь

Заступник керівника Об’єднаного перехідного кабінету Білорусі, керівник Народного антикризового управління Павло Латушко в інтерв’ю Radio NV назвав умову, за якої полк ім. Кастуся Калиновського може увійти в Білорусь.

«Я думаю, що для цього (входження в Білорусь полку ім. Кастуся Калиновського — Ред.) необхідні відповідні умови. Умови — це участь Лукашенка в наземній операції на території України збройними силами Республіки Білорусь. Лукашенко є агресором, це ми розуміємо, але він не бере участі прямим чином саме у війні. У цьому плані, напевно, немає хоча б не юридичних, але певних інших підстав для того, щоб білоруським військовослужбовцям полку Калиновського увійти на територію Білорусі», — заявив Латушко в ефірі Radio NV.

Білоруський опозиціонер нагадав, що білоруські добровольці з полку Калиновського входять до складу Збройних сил України і підпорядковуються керівництву ЗСУ. За його словами, якщо вони перетнуть кордон з Білоруссю, режим Лукашенка розглядатиме це як акт агресії, «що може спровокувати і якісь дії з його боку».

«Водночас, щойно Лукашенко перейде цю червону лінію, я думаю, тут уже не буде жодних перешкод для входження і білоруським героям із полку Калиновського на територію Білорусі. Можливий такий варіант і в разі, якщо вони звільняються зі складу Збройних сил України, стають добровольчим підрозділом і входять на територію Білорусі для її звільнення. Наприклад, у разі смерті Лукашенка, у разі дестабілізації ситуації в Білорусі», — додав Латушко.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.