Четверг, 14 марта 2024 05:31

Росія різко скоротила авіаудари після "СУшкопаду": наступ захлинається - Лиховій

Читать на русском

Росія різко скоротила авіаудари після

Росія різко скоротила авіаудари після "СУшкопаду": наступ захлинається — Лиховій

На Таврійському напрямку помітно зменшилась активність авіації РФ та застосування КАБів. За останні десять днів кількість авіаударів від окупантів досягла мінімуму.

Про це розповів речник ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій в ефірі телемарофону.

"Якщо раніше я говорив про тенденцію, що після російського "сушкопаду" постійно зменшується кількість їхніх авіаударів і відповідно застосування ними керованих авіабомб, то за вчорашню добу така тенденція знайшла ще одне підтвердження: ворог завдав 17 авіаударів, і ця цифра — найменша за останні 10 днів", — зазначив він.

За його словами, зменшення кількості авіаударів є результатом ефективної діяльності протиповітряної оборони України та втрат окупантів у повітрі.

Лиховій підкреслив, що масовий "сушкопад" знижує ефективність сухопутного наступу росіян, оскільки немає підтримки з повітря. Також це дозволяє зменшити руйнування та жертви серед цивільного населення.

"Менше знищених позицій, менше зруйнованих будинків в населених пунктах… Це комплексний процес, коли росіяни можуть повільніше наступати, їхній наступ захлинається, зокрема й через те, що в них зменшується підтримка з повітря, бо краще працює наша ППО", — наголосив речник.

РФ різко скоротила авіаудари після ’сушкопаду’: наступ захлинається — Лиховій queiqxeiudiexant

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.