Среда, 08 мая 2024 08:44

У ДПСУ розповіли про ідентифікацію тіл, які виявили у Тисі

Напередодні Державна прикордонна служба України повідомила про виявлення в річці Тиса тіла трьох потопельників.

Двох потопельників, тіла яких виявили напередодні у річці Тисі, Ідентифікували, особу третього – встановлюють. Про це в ефірі Радіо Свобода (проєкт «Свобода.Ранок») повідомив Андрій Демченко, речник Державної прикордонної служби України.

«Двох відразу було, можна сказати, ідентифіковано, особу третього ще встановлюють. Це значить, що за день до цього також було виявлено ще одне тіло людини в Тисі. Треба розуміти, що самі люди, які намагаються здійснити незаконний перетин кордону, вони якось незрозуміло ставляться до свого життя та здоров’я. Сподіваючись, що вони подолають цю природну перешкоду, по якій проходить лінія державного кордону, вони відкидають ту небезпеку, яка на них очікує. Бо гірська річка, навіть попри те, що рівень води на даний момент дещо знизився, – все одно небезпечна. Бо є і вирви, є і коріння дерев, є і стрімка течія, яка призводить до того, що людям не вистачає сил для того, щоб подолати цю водну перешкоду», – розповів він.

Речник ДПСУ зазначив, що трапляються випадки спроб незаконного перетину кордону, як через річки, так і в гірській важкодоступній місцевості. Демченко додав, що найчастіше такі спроби спричиняють загибель – у гірських річках люди можуть потонути, а в гірській місцевості – виснажитися або замерзнути. Також, за його словами, небезпеку становлять дикі звірі, які можуть трапитися у гірській місцевості.

Андрій Демченко також розповів, що ДПСУ отримує звернення про зникнення від рідних та близьких тих людей, котрі готувалися до спроби незаконного перетину кордону. За його словами, такі звернення допомагають встановити особу потопельника.

«Є і звернення до Державної прикордонної служби від батьків або інших рідних, які зазначають, що знають про те, що їхня близька людина планувала незаконний перетин кордону, і власне певний час вона не виходить на зв’язок. Один з таких випадків був кілька днів тому, коли фактично ми встановили особу потопельника і поєднали її з тим зверненням, яке надходило до нашого прикордонного підрозділу», – розповів речник ДПСУ.

7 травня Державна прикордонна служба України повідомила про виявлення в річці Тиса тіла трьох потопельників.

У Державній прикордонній службі зазначали, що від початку повномасштабного російського вторгнення станом на початок травня виявили 25 тіл чоловіків на річковій ділянці кордону.

Після початку російського повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого було запроваджено воєнний стан і оголошено загальну мобілізацію. Більшості чоловіків віком від 18 до 60 років заборонено виїжджати за кордон.

Форум

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.