Четверг, 09 мая 2024 19:30

Держдеп США анонсує нові повідомлення про допомогу Україні «найближчими тижнями»

Таким чином Меттю Міллер відповів на питання про пріоритети США в підтримці Києва

Сполучені Штати планують нові партії допомоги Україні найближчим часом – про це заявив речник Державного департаменту Метью Міллер на брифінгу 9 травня.

Таким чином він відповів на питання про пріоритети США в підтримці Києва.

«Коли йдеться про живу силу – це питання, на яке Україна має відповісти сама. Ми бачили кроки українського уряду в цьому напрямку. Що ми можемо зробити як партнер України – це продовжувати їх військову підтримку та допомогу їхній економіці, і передусім: зробити все, що можемо, аби вони могли стояти на своїх двох ногах», – сказав Міллер.

Він вказав на те, що Вашингтон вже ухвалив низку рішень щодо цього, і нагадав про нещодавно ухвалені додаткові грошові надходження.

«Я можу запевнити, що буде більше оголошень у найближчі кілька тижнів», – додав речник Держдепартаменту.

20 квітня Палата представників Конгресу США схвалила законопроєкт про національну безпеку, який передбачає військову допомогу на 95 мільярдів доларів для України, Ізраїлю й інших союзників США, зокрема, для України в розмірі близько 61 мільярда доларів. Також передбачається передача Україні ракет ATACMS, про які давно просить Київ.

Голосування відбулося після того, як демократи і республіканці дійшли згоди щодо законопроєктів після місяців незгоди частини республіканців із подальшою підтримкою США для України на тлі вторгнення Росії.

Форум

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.