Понедельник, 30 января 2023 19:18

«Софтлайнівці» без суперників узяли 20 мільйонів на розробку Системи е-нотаріату

ДП «Національні інформаційні системи» Мін’юсту 25 січня за результатами тендеру замовило фірмі «Інтекресі Бейз» модернізацію софту «Єдиної державної електронної системи е-нотаріату» за 20 млн₴ Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Об этом сообщает Инсайдер РУ


До квітня мають розробити підсистему адміністрування (Єдиний реєстр довіреностей / Спадковий реєстр / Єдиний реєстр спеціальних бланків нотаріальних документів) за 6 млн грн, у квітні-травні – підсистему «Інтеграція з інформаційними реєстрами» за 6 млн грн, у червні-серпні – підсистему «Електронний реєстр нотаріальних дій» за 8 млн₴ Також передбачена гарантійна технічна підтримка модернізованого софту протягом одного року.


За кошторисом, найбільша сума у 8,17 млн грн піде стороннім організаціям на розробку архітектури реєстрів, інтерфейсних форм, серверних методів і зовнішніх АРІ. На ПДВ припадає 3,33 млн грн, на заробітні плати – 3,33 млн грн, на прибуток – 2,77 млн грн, на накладні витрати – 1,66 млн₴ Решта 732 тис грн – відрахування на соціальні заходи.


Зарплати за проект складають від 115 тис грн тестувальнику до 349 тис грн провідному інженеру-програмісту. Якщо розділити на сім місяців, буде від 16 тис грн до 50 тис₴


Фірма отримала підряд без конкуренції, бо на торги більше ніхто не прийшов. У 2021 році саме вона виграла торги на розробку згаданих Єдиного реєстру довіреностей, Спадкового реєстру та Єдиного реєстру спецбланків нотаріальних документів за 16 млн₴ То був перший етап запровадження е-нотаріату, яке повинно бути завершене до кінця 2023 року.


Засновником ІТ-компанії «Інтекресі Бейз» із Вишневого на Київщині є кіпрський офшор «Інтекресі Венче Лтд» («Intecracy Venture Ltd»), а кінцевим бенефіціаром через нього – киянин Михайло Віговський. Керує нею Олександр Россол. Вона входить у консорціум «Intecracy Group» разом з «Айкюжн ІТ», «Софтлайн ІТ» та іншими ІТ-компаніями.


Із 2016 року переможець натендерив 162 млн грн, найбільше – у «НАІС». Він із «Айкюжн ІТ» згадувався у кримінальній справі щодо закупівель «НАІС» послуг щодо держреєстрів.


Крім того, НАБУ розслідує розкрадання на військовій системі за 600 мільйонів. Згідно судового реєстру, СБУ вважала фірми «Інтекресі Бейз» та «Айкюжн ІТ» пов’язаними з «Юкрейніан Електронікс» та «Еверест Лімітед». Остання фірма мала розробити Єдину автоматизовану систему управління ЗСУ «Дзвін-АС» на базі софту «Інтекресі Бейз».


«Айкюжн ІТ» та «Інтекресі Бейз» згадуються в кримінальній справі поліції від 2020 року проти посадовців цілої купи органів влади, установ і підприємств. Мовляв, ці посадовці, замовляючи послуги низці фірм, не створили комплексну систему захисту інформації (КСЗІ) з використанням засобів захисту інформації, які пройшли державну експертизу.

Источник: Компромат СНГ

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.