Суббота, 25 февраля 2023 15:10

Немає перемог - немає промов: в ISW пояснили, чому путін в річницю війни не зробив жодної заяви

Немає перемог — немає промов: в ISW пояснили, чому путін в річницю війни не зробив жодної заяви

У роковини війни росія мовчала, як риба у воді. Глава Кремля не зронив ні слова в історичний день, той самий день коли він проголосив за російськими канонами "спеціальну визвольну операцію", себто війну Україні.

Об этом сообщает Роспресс

Як так сталося, що нація росіян, яка звикла до символів і "особливих" дат не почула жодного слова від своєї влади. На думку американських аналітиків з Інституту вивчення війни цьому є причина і вона полягає в тому, що росія за останні п’ять місяців війни не добилася жодних результатів на полі бою. Так, з липня 2022 російські військові не захопили нових територій. Ба більше, "друга армія світу" зазнала чималих поразок.

Водночас, вчора 24 лютого, не замовкав заступник глави радбезпеки росії Дмитро Медведєв. Він, наголошують укладачі звіту, зробив провокаційні заяви про те, що росія здобуде перемогу у війні. Повторив, що для досягнення цілей їм життєво важливо "відсунути кордони, які "загрожують росії якомога далі, навіть якщо це кордони Польщі".

В Інституті раніше зазначили, що Мєдвєдєв виконує чітке завдання від Кремля. Він підтримує інформаційні кампанії, які спрямовані на західну військову підтримку України. Крім того, відволікає увагу своїми заявами від невдач росії на фронті.

Нагадаємо, що раніше, 21 лютого стало відомо, що путін приступив до виконання погроз, які він озвучив під час виступу перед Федеральними зборами рф. Він призупиняє дію Договору про скорочення стратегічного наступального озброєння.

Зазначимо, Договір про скорочення стратегічного наступального озброєння (так званий Договір СНВ-І) підписаний Горбачовим, очільником СРСР, у 1991 році.

Договір уклали США та СРСР, щоб якось обмежити гонку озброєнь, яка відбувалась між двома ядерними країнами.

У першому ж абзаці договору вказано, що обидві сторони усвідомлюють спустошливі наслідки ядерної війни. Вони сподівались: Договір зменшить небезпеку ядерного апокаліпсису.

Джерело

Источник: Руссиангейт

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.