Среда, 17 мая 2023 12:47

Іран та Росія домовилися про будівництво залізничного коридору

Читать на русском

Іран та Росія домовилися про будівництво залізничного коридору

Іран та Росія домовилися про будівництво залізничного коридору

Іран і Росії підписали договір про фінансування та будівництво іранської залізничної лінії в рамках міжнародного транспортного проекту "Північ-Південь", що зароджується.

Про це повідомляє Reuters .

За підписанням угоди з відеозв’язку спостерігали президент Росії Володимир Путін та його іранський колега Ібрахім Раїсі.

Залізниця Решт-Астара розглядається як важлива ланка в коридорі, призначеному для з’єднання Індії, Ірану, Росії, Азербайджану та інших країн залізницями та морем. За твердженнями Росії, цей маршрут нібито може змагатися з Суецьким каналом як основний глобальний торговий маршрут.

"Унікальна транспортна артерія Північ-Південь, частиною якої стане залізниця Решт-Астара, допоможе суттєво диверсифікувати глобальні транспортні потоки", – заявив Путін.

Він також сказав, що залізниця протяжністю 162 км вздовж узбережжя Каспійського моря допоможе з’єднати російські порти на Балтійському морі з іранськими портами в Індійському океані та Перській затоці.

"Без сумніву, ця угода є важливим і стратегічним кроком у напрямку співпраці між Тегераном та Москвою", — сказав Раїсі.

Росія та Іран були змушені зміцнювати свої політичні та економічні зв’язки через західні економічні санкції щодо кожної з них

Після встановлення в 1979 році диктатури Іран зазнав остракізму з боку Заходу, а його економіка постраждала від багатьох санкцій. Захід також ввів інші обмеження щодо ядерної програми Ірану, а проти Росії було запроваджено санкції після її вторгнення в Україну.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.