Четверг, 25 мая 2023 12:19

Ключове питання – F-16: чого чекати Україні від "Рамштайну-12" і коли можлива передача винищувачів від Заходу

Читать на русском

Ключове питання – F-16: чого чекати Україні від

Ключове питання – F-16: чого чекати Україні від "Рамштайну-12" і коли можлива передача винищувачів від Заходу

12-й саміт міністрів оборони країн-партнерів України у форматі "Рамштайн", який відбудеться 25 травня, поставить руба питання про передачу нашій країні американських винищувачів F-16. У разі ухвалення цього рішення, постачання бойових літаків будуть встановлені в довгостроковій перспективі, а не лише як інструмент для контрнаступу.

Про це напередодні повідомив речник Пентагону Патрік Райдер. На минулій конференції у квітні міністр оборони США Ллойд Остін отримав кілька заявок від інших країн, які попросили Штати надати дозвіл на постачання в Україну F-16.

"Вони готові також розпочати навчання українських пілотів на тій техніці, яка перебуває на озброєнні їхніх армій. Де саме в Європі пройдуть навчання українські пілоти, коли вони стартують, які країни та за якою процедурою передадуть F-16 – усі ці питання є предметом обговорення союзників", – вказав представник Пентагону.

Також "Рамштайн-12" включає до порядку денного обговорення посилення повітряної оборони України в умовах масованих ракетних атак, а також запуску бойових дронів супротивника. Тому оборонні відомства блоку НАТО обговорять збільшення постачання ППО, ПРО та подальше обслуговування пересувних систем.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.