Вторник, 16 января 2024 16:31

Один з найбільших французьких виробників комплектуючих для авто позбувся активів у Росії

faurecia

Світовий виробник компонентів для автомобілів компанія Faurecia продала свої російські підрозділи – "Форесія автомобільні рішення" та "Форесія екологічні рішення".

Їх новим власником стала фірма "Формат Інвест", заснована місцевими топменеджерами виробника, пише російський "Коммерсант".

При цьому одним із співвласників "Формат Інвест" став операційний директор Faurecia в Росії Олів’є Ґріненберже, який для цього у 2023 році отримав російський паспорт.

За даними видання, вартість угоди невідома, але її умови зберігають можливість зворотнього викупу активів.

До російських активів Faurecia входили також компанії "Форесія Інтеріор Луга" (Ленінградська область), "Форесія Інтеріор Тольятті" та "Форесія Автомотив Девелопмент" (Калуга). Частина цих компаній перебувала у стадії реорганізації.

Група Faurecia – один із найбільших у світі виробників інтер’єрів та вихлопних систем для автомобілів – ухвалила рішення піти з Росії на початку 2023 року.

У 2022 році група в результаті злиття з Hella (спеціалізується на електроніці) змінила назву на Forvia.

У звіті компанії за 2022 рік повідомлялося, що діяльність групи в РФ "дуже обмежена" – на країну-агресорку припадало 0,4% від загального обсягу продажів у 2022 році порівняно з 1,4% роком раніше. Тоді ж компанія оцінила витрати, пов’язані з припиненням діяльності в РФ, у 130,3 млн євро.

Разові витрати, пов’язані з рішенням про вихід з РФ (переважно знецінення активів), компанія оцінювала у 143 млн євро.

Головними покупцями продукції групи у Росії були альянс Renault-Nissan, "АвтоВАЗ", а також Hyundai/Kia та Volkswagen. З усіх цих виробників діяльність на російському ринку продовжує лише "АвтоВАЗ", решта глобальних автохолдингів пішли з Росії раніше.

Автор: Михайло Орлюк

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.