Понедельник, 22 января 2024 10:06

Півтори тисячі євро з автобуса: На Закарпатті викрили митників, які вимагали "данину" з міжнародних перевізників

сбу

Служба безпеки спільно з Офісом генерального прокурора викрила та ліквідувала масштабну корупційну схему на митному посту "Тиса" Закарпатської митниці. Посадовці посту регулярно вимагали з перевізників хабарі .

Про це повідомляє пресцентр СБУ,

Зазначається, що "на гарячому" затримано п’ятьох посадовців пункту пропуску "Чоп-Захонь", які фактично сформували злочинну групу та обклали "даниною" водіїв міжнародних перевезень.

Зокрема, з кожного автобуса фігуранти вимагали до 1,5 тис. євро. За цю суму чиновники обіцяли перевізникам не створювати штучні перешкоди під час митного оформлення іноземних товарів, які завозили в Україну.

За одну зміну посадовці "пропускали" через схему до 50 автобусів.

У разі відмови платити хабарі, посадовці погрожували затримкою формальних процедур та арештом вантажу з подальшою його конфіскацією.

Співробітники СБУ зафіксували декілька фактів вимагання грошей з перевізників.

Під час обшуків за адресами проживання і на території митного посту виявлено великі суми готівки та документи, які свідчать про незаконну діяльність.

сбу

сбу

На підставі зібраних доказів затриманим митникам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 28 та ч. 3 ст. 368 ККУ – одержання неправомірної вигоди службовою особою вчинене організованою групою, ще двом фігурантам – за ч. 3 ст. 368 ККУ (одержання неправомірної вигоди службовою особою.

Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Автор: Юлiя Недашківська

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.