Пятница, 02 февраля 2024 18:58

Кім Чен Ин наказав підвищити боєздатність ВМС: для "посилення підготовки до війни"

Читать на русском

Кім Чен Ин наказав підвищити боєздатність ВМС: для

Кім Чен Ин наказав підвищити боєздатність ВМС: для " посилення підготовки до війни"

Північнокорейський диктатор Кім Чен Ин закликав зміцнити військово-морські сили країни для "посилення підготовки до війни" та захисту морського суверенітету.

Про це повідомляє Yonhap .

Заява була зроблена під час того, як Північна Корея нагнітає напруженість на Корейському півострові з початку цього року.

Зазначається, що нещодавно КНДР провела три раунди запусків крилатих ракет протягом тижня, у тому числі й тестові випробування нової стратегічної крилатої ракети, яка запускається з підводного човна.

Під час візиту на верф Нампхо, на західному узбережжі країни, Кім Чен Ин заявив, що зміцнення ВМС є "найважливішим питанням", яке потребує модернізації суднобудівної промисловості Півночі.

Зокрема, диктатора проінформували про поточну підготовку до будівництва військових кораблів. Кім Чен Ин, зі свого боку, наказав просуватися вперед у виконанні п’ятирічного плану військового розвитку, висунутого під час партійного з’їзду у 2021 році.

"Під час ключової зустрічі Кім пообіцяв розробити високотехнологічну зброю, у тому числі атомний підводний човен, а також гіперзвуковий боєголовок, супутник-шпигун і міжконтинентальні балістичні ракети на твердому паливі", — пише видання.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.