Среда, 13 марта 2024 06:53

ЄС зняв санкції зі співзасновника «Яндекса» – «ізраїльського підприємця, який народився в Казахстані»

Співзасновник «Яндекса» Аркадій Волож

Співзасновник російської IT-компанії «Яндекс» Аркадій Волож виключений зі списку санкцій Європейського союзу. Відповідні зміни списку оприлюднені в Журналі Євросоюзу.

Крім Воложа, зі списку санкцій виключені колишній віцепрезидент АФК «Система» Сергій Мндоянц та громадянин Словаччини Йозеф Гамблек, який очолює європейську філію заснованого в Росії мотоклубу «Нічні вовки».

Аркадій Волож потрапив під європейські санкції через повномасштабне російське вторгнення в Україну в червні 2022 року. Після цього Волож залишив керівні посади в «Яндексі» та міжнародних дочірніх структурах групи.

У серпні 2023 року Волож уперше з початку війни виступив проти дій російських військ в Україні, назвавши вторгнення «варварським». Згодом бізнесмен попросив Євросоюз зняти з нього санкції.

«Яндекс» станом на середину березня перебуває в процесі продажу російської частини компанії. Передбачається, що контроль над російським «Яндексом» отримає консорціум інвесторів із РФ, а в нідерландській компанії його розділять Аркадій Волож та іноземні акціонери, серед яких до війни були найбільші західні фонди.

Форум

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.