Среда, 10 апреля 2024 20:11

Відомі американці закликали Конгрес США надати Україні фінансування: "Українці борються за своє існування"

Читать на русском

Відомі американці закликали Конгрес США надати Україні фінансування:

Відомі американці закликали Конгрес США надати Україні фінансування: " Українці борються за своє існування"

Відомі американці закликали своїх політиків надати Україні обіцяне фінансування. Близько 35 митців звернулись з відповідним листом до Конгресу США.

Про це повідомляє CNN. Серед підписантів – актори Шон Пенн, Вігго Мортенсен, Барбра Стрейзанд, Кетрін Віннік, Лієв Шрайбер, історики Філіпс О’Браєн, Тімоті Снайдер, Сергій Плохій, політолог Френсіс Фукуяма, група Imagine Dragons та багато інших знаменитостей.

На думку авторів звернення, якщо США дозволить Україні програти, це викличе катастрофу і для самих українців, і для Америки.

"Українці борються за своє існування. Російські лідери відкрито кажуть, що їхня мета – знищення української держави та українців як народу. Російські пропагандисти чи не щодня погрожують геноцидом. Прямо зараз Росія використовує ракети та бомби, щоб знищити прекрасне місто Харків, де колись проживало 1,5 мільйона людей, так само як раніше знищила Маріуполь, Алеппо та Грозний", – йдеться у листі.

Автори переконані, що українці, чинячи опір російській диктатурі, показують, що демократія може захистити себе.

"Захищаючи свої кордони, вони захищають міжнародний порядок і стримують хаос. Борючись з Росією наодинці, вони захищають Європу. Показуючи, наскільки важкими є наступальні операції, українці зменшують ймовірність китайської війни на Тихому океані. Ведучи звичайну війну проти ядерної держави, вони зменшують ймовірність розповсюдження ядерної зброї та ядерної війни", – наголошують зірки.

Вони стверджують, що Збройні сили України захищають основні американські інтереси.

"ЗСУ роблять речі, які американці не можуть зробити самі. Поглинувши всю атаку Росії, вони унеможливлюють інші війни в Європі. Вони стримують Китай, жодним чином не провокуючи Пекін. Показуючи, що ядерній державі можна протистояти, вони вчать інші країни, що їм не потрібно створювати ядерну зброю. Два роки українці захищали нас, як і свій народ", – зазначають автори звернення.

Підписанти переконані, що більшість американців це розуміють і хочуть допомогти Україні. І більшість обраних представників також.

"Однак ми підводимо українців. Минуло понад 470 днів з моменту ухвалення Конгресом закону на підтримку України. Це більшість часу з моменту вторгнення Росії в лютому 2022 року. За час нашої бездіяльності Росія відновила свою армію. Вона готує новий наступ, випробовуючи Україну на всьому фронті та використовуючи заборонену хімічну зброю, а саме газ CS, щоб вигнати українських солдатів з окопів", – стверджують вони.

Автори звернення вважають, що у разі перемоги Росії, Америка зрозуміє, що втратила.

"Усе, що для нас робить Україна, можна повернути назад. Якщо Україна зазнає поразки, ми опинимося в набагато небезпечнішому світі. Це буде світ, де ми можемо очікувати війни в Європі та війни в Азії. Світ без правил і світ, повний ядерної зброї. І тоді буде надто пізно зробити те, що зараз легко: допомогти союзнику, який веде боротьбу свого життя, ухваливши закон у Конгресі", – переконані вони.

Підписанти закликають проголосувати за фінансову підтримку, зазначаючи, що більша частина коштів, в будь-якому випадку, залишається в Сполучених Штатах.

"Витратьте приблизно один 10 центів із долара Пентагону, приблизно один пенні із загального бюджетного долара. Українські солдати роблять для нас те, чого ми не можемо зробити самі. Україна воює сама, а не просить американських військ", – констатували зірки.

На їхню думку, Америка має зробити мінімум, щоб підтримати Україну. В іншому випадку ніхто не повірить, що США підтримуватимуть когось із партнерів у майбутньому.

"А українці – виняткові союзники. Вони роблять усе можливе і кожного дня несуть болючі людські втрати. Але щоб продовжувати боротьбу, їм потрібні речі, які тільки ми можемо надати. Часу мало, і нові небезпеки можуть настати дуже швидко. Разом ми закликаємо Конгрес вчинити правильно – прямо зараз. Підтримайте Україну", – резюмували підписанти звернення.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.