Пятница, 17 февраля 2023 14:15

росія планує призвати на війну чоловіків з окупованих територій

У мережі з’явився наказ командувача військ південного військового округу мо рф щодо організації мобілізаційних заходів на тимчасово окупованих територіях – ЛНР, ДНР, Запорізькій та Херсонській областях.

Міноборони рф вимагає від місцевих воєначальників поставити на облік усіх чоловіків, провести їхній медогляд, забезпечити документами. Командирам 1 та 2 АК, військовим комісарам областей наказано зробити все за спрощеною процедурою, скоротити термін відбору кандидатів до 2-х діб з моменту мобілізації до відправки до військової частини.

Російське військово-політичне керівництво намагається за рахунок мобілізації на фронт чоловіків з захоплених територій виграти час, поповнити ряди суттєво поріділих підрозділів і спробувати відтермінувати народне невдоволення черговою хвилею мобілізації на росії.

На початку проведення так званої спецоперації ватажки ДНР і ЛНР вже організовували масові полювання і облави на чоловіків. Тисячі непідготовлених чоловіків було кинуто у якості «гарматного м’яса» воювати за імперські амбіції кремлівського карлика. Наразі, це очікує мешканців Запорізької та Херсонської областей.

Мобілізація жителів з окупованих територій є воєнним злочином. Відповідно до ст. 51 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни від 1949 року, державі-окупанту заборонено примушувати цивільне населення окупованої території служити в її збройних силах.

За скоєні воєнні злочини в Україні росія понесе покарання. Мешканцям ж тимчасово окупованих територій необхідно уникати призиву до російської армії, а у випадку мобілізації здаватися в полон ЗСУ – це єдина можливість вижити. Кремль не переймається життям власних громадян, а життям «нових» громадян тим паче.

 

Другие материалы в этой категории: Главные преимущества Xbox над PlayStation »

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.