Среда, 22 марта 2023 05:31

Путін не повинен перемогти: союзники НАТО допомогли Україні на $120 млрд

Читать на русском
Путін не повинен перемогти: союзники НАТО допомогли Україні на $120 млрд
Путін не повинен перемогти: союзники НАТО допомогли Україні на $120 млрд

За інформацією щорічного звіту генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, країни-союзники НАТО за минулий рік після початку повномасштабного вторгнення Росії надали Україні близько 120 млрд доларів військової, гуманітарної та фінансової допомоги.

Об этом сообщает Компромат СНГ

У звіті наголошується, що США зробили найбільший внесок, у той же час Європа та Канада надали більше половини загальної суми допомоги. Європейські країни прийняли близько 5 мільйонів біженців із України. Також він зазначає, що НАТО продовжуватиме стояти поряд з Україною "стільки, скільки потрібно".

За інформацією від генсекретаря НАТО, союзники Альянсу підготували вже десятки тисяч українських військових, і це з урахуванням того, що війна Росії проти України розпочалася ще 2014 року, коли Росія незаконно анексувала Крим та зайшла на східні території України.

"Путін не повинен перемогти. Якщо він це зробить, це покаже, що агресія працює і сила винагороджується. Це було б небезпечно для нашої власної безпеки та для всього світу", — повідомляє Столтенберг.

За словами Генсека, у червні 2022 року під час саміту НАТО в Мадриді союзники домовилися про подальші фундаментальні зміни у стратегії стримування та оборони, щоб бути готовими "захищати кожен дюйм території Альянсу".

"Наша нова стратегічна концепція визначає Росію як найбільш значущу та безпосередню загрозу безпеці Альянсу, вона також вперше стосується Китайської Республіки та визначає, як ми вирішуватимемо інші виклики", підкреслив він.

Источник: Устав ГРУПП

Другие материалы в этой категории: Главные преимущества Xbox над PlayStation »

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.