Вторник, 12 марта 2024 22:44

Бундесвер приведе в бойову готовність усі Taurus, - Die Welt

Читать на русском

Бундесвер приведе в бойову готовність усі Taurus, — Die Welt

Бундесвер приведе в бойову готовність усі Taurus, — Die Welt

Згідно з інформацією ЗМІ, всі Taurus на озброєнні Бундесверу підлягають модернізації, оскільки половину ракет було технічно оновлено ще в 2018 році, для решти половини термін дії сертифікату закінчився.

Уряд Німеччини вирішив привести в стан готовності всі далекобійні ракети Taurus , які є на озброєнні Бундесверу. Про це 12 березня пише пише Die Welt із посиланням на свої джерела.

За даними видання, німецька армія має приблизно 600 таких ракет, проте точна їх кількість невідома, оскільки дані засекречені. Водночас, лише половина з Taurus наразі вважається готовою до використання після технічного оновлення у 2018 році. Для іншої половини термін дії сертифіката закінчився.

Як зауважує Welt, федеральний уряд ухвалив раніше приховане від громадськості рішення щодо крилатих ракет, проте згідно з інформацією видання, всі Taurus на озброєнні Бундесверу підлягають модернізації.

"Тепер оперативні системи повинні бути знову переглянуті, а несертифіковані в даний час крилаті ракети повинні бути повністю відремонтовані. Відповідальне Федеральне відомство з обладнання, інформаційних технологій та використання Бундесверу має запропонувати рамковий контракт для цього замовлення, а потім MBDA має представити пропозицію. Перш ніж буде видана обов’язкова ухвала, Бундестаг повинен буде виділити відповідні фінансові ресурси", — повідомляє видання.

Міністерство оборони не побажало прокоментувати це питання, натомість у четвер, 14 березня, Бундестаг знову голосуватиме за постачання крилатих ракет Taurus в Україну.

Другие материалы в этой категории: Главные преимущества Xbox над PlayStation »

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.