Вторник, 02 апреля 2024 16:14

Зеленський підписав закон про електронний реєстр військовозобов’язаних

зеленський

Президент Володимир Зеленський підписав закон №10062 "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення порядку обробки та використання даних в державних реєстрах для військового обліку та набуття статусу ветерана війни під час дії воєнного стану".

Про це повідомив перший заступник керівника Комітету ВР з питань податкової та митної політики, нардеп від фракції "Голос" Ярослав Железняк у Telegram.

"Законопроект №10062 про електронний кабінет військовозобов’язаного теж підписано", – зазначив він.

Нардеп зауважив, що документ перебував на підписі майже два місяці.

Що передбачає закон про електронний реєстр військовозобов’язаних

Як повідомлялося, Верховна Рада 16 січня ухвалила в другому читанні законопроєкт, який передбачає створення єдиного реєстру військовозобовʼязаних.

Він передбачає передачу Міністерству оборони даних про громадян віком від 17 до 60 років, які містяться у різних державних реєстрах: Податкової служби, МОЗ, Мін’юсту, МВС, ЦВК, Державної міграційної служби та інших відомств.

Водночас у законопроєкті йдеться про створення електронного кабінету призовника, військовозобов’язаного, резервіста, порядок доступу до якого визначатиме Міноборони.

При цьому пропонується встановити, що оформлення документів військового обліку громадян України має здійснюватися виключно із використанням засобів реєстру.

Міністерство оборони планує запустити е-кабінет військовозобов’язаного на початку другого кварталу 2024 року.

Автор: Юлiя Недашківська

Другие материалы в этой категории: Главные преимущества Xbox над PlayStation »

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.