Вторник, 16 апреля 2024 14:25

МВФ прогнозує зростання ВВП України цьогоріч до 3,2%, наступного року

мвф

Міжнародний валютний фонд очікує, що показник економічного зростання України за підсумками нинішнього року становитиме 3,2%, а наступного року – зросте до 6,5%.

Про це йдеться в доповіді "Перспективи світової економіки" (WEO), презентованої під час Весняних зустрічей МВФ і Світового банку у Вашингтоні, передає Укрінформ.

У розділі WEO щодо країн Європи зазначається, що у 2024 році реальний ВВП України становитиме 3,2%. Причому показник за минулий рік був переглянутий Фондом та збільшений до 5% за підсумками року – порівняно з очікуваними раніше 4,5%.

Наступного року прогнозується істотне зростання реального ВВП України – до 6,5%.

МВФ також навів прогнози за іншими показниками. Зокрема, індекс споживчих цін в Україні може знизитися з 12,9 у 2023 році до 6,4 у нинішньому. Наступного року цей індекс очікується на рівні 7,6.

Крім того, передбачаються зміни в прогнозах щодо балансу поточного рахунку України з "мінус" 5,5 минулого року до "мінус" 5,7 за підсумками нинішнього. У 2025 році ця динаміка продовжиться – до "мінус" 8,2.

Показник безробіття зменшиться з 19,1 у 2023 році до 14,5 цього року. У 2025 році він прогнозується на рівні 13,8.

На початку квітня 2024 року повідомлялося, що Міжнародний валютний фонд відстежує масовані ракетні й повітряні удари РФ по українській інфраструктурі та не виключає, що це може вплинути на макроекономічні прогнози для України в найближчій перспективі.

Автор: Галина Ялівець

Другие материалы в этой категории: Главные преимущества Xbox над PlayStation »

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.