Пятница, 26 апреля 2024 05:14

Брав землю на Київщині, а тепер "відмазує" антикорупціонера Шабуніна: хто такий Роман Олефіренко

Брав землю на Київщині, а тепер

Старі зв’язки часто дають нові – абсолютно несподівані – результати. Про те, чому «розсмокталися» кримінальні справи проти активіста Віталія Шабуніна та як на це могла вплинути давня дружба двох представників прокурорської касти в столичному регіоні, читайте у матеріалі «Моєї Київщини»

Нині Роман Олефіренко обіймає посаду заступника директора територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві. Раніше ж на Київщині, Олефіренко був знаний як Броварський міжрайонний прокурор. Однак 2015-го залишив це крісло, бо, як писала інформаційна агенція “Трибуна Бровари”, набув чинності новий закон «Про прокуратуру», метою якого було провести якісне оновлення її керівного складу.

Роботу Роман змінює, але колишні звички лишаються. Ще у Броварах, за повідомленнями блогера Володимира Бойка, Олефіренко разом з колишнім очільником НАБУ, а тоді, у 2008 році, начальником слідчого відділу прокуратури Київської області – Артемом Ситником, імовірно отримали неправомірну вигоду у вигляді земельних ділянок та коштів:

Допис на Facebook-сторінці Володимира Бойка від 16 листопада 2018 року

За даними Володимира Бойка, земля у Бучі – це “подарунок” від незмінного голови Бучі Анатолія Федорука, за те, що на той час прокуратура Київської області закривала очі на його земельні афери.

У 2024 році історія набуває нових обертів. Адже знову ж таки, як повідомляє Володимир Бойко, Роман Олефіренко можливо “відмазує” від кримінальної відповідальності голову правління ГО “Центру протидії корупції” Віталія Шабуніна.

Допис на Facebook-сторінці Володимира Бойка від 19 квітня 2024 року

Нагадаймо, що ДБР зареєструвало проти Шабуніна два провадження, про що розповідав сам Віталій Шабунін:

Допис на Facebook-сторінці Віталія Шабуніна від 9 березня 2024 року

Йдеться про ухиляння від служби.

У коментарі «Радіо Свобода» для матеріалу “У ДБР заявили, що кримінальну справу щодо Шабуніна зобов’язав відкрити суд” від 12 березня 2024 року радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сапьян стосовно Шабуніна зазначила таке:

Уривок із матеріалу Радіо Свобода “У ДБР заявили, що кримінальну справу щодо Шабуніна зобов’язав відкрити суд” від 12 березня 2024 року

Такі підкилимні ігри у ДБР не можуть не викликати зацікавленість у ЗМІ. Так чи є справи, чи немає. І яка роль Олефіренка, через якого мали йти всі матеріали щодо Шабуніна. Така “мутна“ історія наводить на негарні думки щодо відмазування фігуранта справ. Тим паче, нагадаємо, Шабунін багато років був де-факто головним публічними адвокатом друга Олефіренка – Ситника, під час його 7-річної роботи на чолі НАБУ – органу, на який було багато сподівань, і чия діяльність на виході виявилася абсолютно нерезультативною.

Другие материалы в этой категории: Главные преимущества Xbox над PlayStation »

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.