Вторник, 30 апреля 2024 11:51

У міськраді Змієва замовили ремонт будинку культури за завищеними цінами

Читать на русском

У міськраді Змієва замовили ремонт будинку культури за завищеними цінами

У міськраді Змієва замовили ремонт будинку культури за завищеними цінами

Відділ культури, молоді, спорту та туризму Зміївської міської ради Чугуївського району Харківської області 18 квітня замовив ФОП Трущ Сергій Миколайович аварійний ремонт будинку культури на 1,12 млн₴

Про це пише «Харківський антикорупційний центр».

До серпня мають виконати капітальний ремонт аварійної зовнішньої стіни комунального закладу «Соколівський Будинок культури» у селі Соколове. Угоду на допорогову суму уклали без торгів. Підрядника обрали самі чиновники. Ціни матеріалів у кошторисі завищені в рази.

Наприклад, акрилову фарбу врахували по 612 грн/л. У магазинах багато акрилових фарб для зовнішніх покриттів за цінами, нижчими у багато разів. Зокрема «Епіцентр» продає білу акрилову водоемульсійну фарбу Sniezka Standart Fasad по 116 грн/л, що уп’ятеро дешевше.

 qkxiqdxiqdeihrant

Пластмасові фасадні дюбелі коштують 34,41 грн/шт. Важко зрозуміти, що це за ексклюзивні дюбелі, але ХАЦ знайшов у продажу пластикові фасадні дюбелі для теплоізоляції по 84 грн за упаковку зі 100 штук, тобто по 85 коп./шт. Також вдалося знайти безліч варіантів дюбелів із металевим стрижнем. Більшість із них коштують від 1 грн до 5 грн за штуку.

Суміш для приклеювання та захисту пінополістирольних плит врахували по 59,41 грн/кг. В магазинах популярна суміш для приклеювання та армування пінополістирольних плит Ceresit СТ 85 продається по 15,50 грн/кг. Це учетверо дешевше, ніж ціна у кошторисі.

Універсальний гідрофобізатор (використовується для захисту від води) прописали по 689 грн/л. Ринкова ціна універсального силіконового гідрофобізатора Ceresit CT 13 – 347 грн/л.

Отже, ХАЦ пише, що майже всі позиції у кошторисі, навіть копійчані, мають завищення.

Начальником Відділу культури, молоді, спорту та туризму Зміївської міськради є Олег Бідулін, а уповноваженою особою – Карина Плескан. У кінці лютого 2024 року суд визнав Бідуліна винним в отриманні хабаря у розмірі 35 000 гривень за «сприяння» у проведенні змагань зі страйкболу. Його оштрафували на 35 700 гривень. У суді Бідулін визнав вину і розкаявся.

Мером Змієва є Павло Голодніков, який у 2020 році обрався головою Зміївської міськради від партії «Слуга Народу». У 2023 році йому оголосили підозру в заволодінні бюджетними коштами під час ремонту дитсадка, проте суд відмовився відсторонити його від посади.

nashigroshi.org

Другие материалы в этой категории: Главные преимущества Xbox над PlayStation »

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.