Пятница, 17 марта 2023 07:03

"Вибух у будівлі ФСБ – перша ластівка": у Росії чекають хвилю терору та диверсій

Читать на русском
"Вибух у будівлі ФСБ – перша ластівка": у Росії чекають хвилю терору та диверсій
"Вибух у будівлі ФСБ – перша ластівка": у Росії чекають хвилю терору та диверсій

Розв’язана Путіним кровопролитна війна з Україною, яка спочатку замислювалася як "швидка прогулянка", призвела до несподіваного для росіян результату.

Об этом сообщает Политика РУ

Сьогодні у різних регіонах РФ літають невідомо чиї безпілотники та гримлять вибухи. Правда, те, що про спокійне життя час забути, дійшло ще не до всіх, але "феєрверк", що стався в Ростові, в будівлі ФСБ "підбадьорив" росіян не на жарт. Цього ж дня трапився ще один інцидент.

Докладніше про те, що відбувається на території країни-агресора, – читайте у матеріалі OBOZREVATEL.

Підрив ФСБ: гусари, мовчати!

НП у будівлі прикордонного управління Федеральної служби безпеки РФ у Ростові-на-Дону викликав у місті справжню паніку. Димом затягнуло весь район, пожежа, що бушувала, важко згасити, а боєприпаси, що здетонували, створили повну ілюзію присутності в зоні бойових дій.

Місцевий губернатор поспішив заявити: мовляв, причиною НП, швидше за все, є замикання електропроводки. Пізніше офіційний коментар оприлюднила і сама ФСБ. Там заявили, що вибух стався в ремонтній майстерні в гаражі прикордонного управління через загоряння паливно-мастильних матеріалів.

Версії про коротке замикання і "просто пожежу" спростували свідчення очевидців, а також відеозаписи, що з’явилися в мережі: спочатку стався саме вибух, а вже потім розгорілася пожежа.

пожежа Ростов ФСБ

У російському сегменті Telegram моментально помчала "зрада", а найбільше висміювали нездатність ФСБ забезпечити власну безпеку.

вибух ФСБ 16 березня

Прикордонне управління ФСБ у Ростовській області відповідає за охорону кордону з Україною. Проте ЗМІ країни-агресора не лише не висували версій про можливий зв’язок НП у Ростові з війною проти України, а й взагалі видавали інформацію дуже скупо.

пожежа та вибух Ростов

"Ситуація, звичайно, ганебна для ФСБ. Вибух, пожежа, обвалення будівлі, кілька загиблих фейсів — тут, як кажуть, повний комплект. Фото і відео облетіли світові ЗМІ, так що "прославилися" по-повній. І яку б причину сталося в Росії не визнали єдино "вірною", в результаті все одно буде ганьба", — вважає співрозмовник OBOZREVATEL в українській розвідці.

На його думку, саме з цієї причини російські ЗМІ не стали (як завжди) шукати "український слід": визнати можливість диверсії у будівлі ФСБ – що може бути гіршим?

"Це показало б абсолютну безпорадність "всесильного відомства", — каже співрозмовник. Щоправда, на його думку, звинувачувати Україну в "теракті" точно не варто: на території РФ вистачає своїх, "внутрішніх ворогів".

вибух диверсія ФСБ

Прокоментували ситуацію і у Зеленського. На своїй сторінці в Twitter радник глави Офісу президента Михайло Подоляк написав: "Будь-яка будівля ФСБ, що горить або вибухає в Росії, зокрема в Ростовській області, однозначно вказує на те, що це прояв панічних настроїв, ослаблення силового контролю та переходу Росії до великого внутрішнього конфлікту. Україна не втручається, але із задоволенням спостерігає".

вибух та пожежа ФСБ

Тим часом багато росіян переконані, що вибух у будівлі ФСБ – "перша ластівка, далі буде гірше". Щоправда, російській прикордонній службі цього місяця дістається вже не вперше: чого тільки вартий рейд за межами "брянських диверсантів" .

Параноя все сильніша

16 березня в РФ стався ще один інцидент, який змусив росіян знову вдаритись у паніку. У Курській області МВС оголосило план-перехоплення.

В орієнтуванні, яке було розіслано начальникам територіальних органів внутрішніх справ на районному рівні, повідомлялося про розшук джипу-пікапу на українських номерах. У ньому нібито перебувало п’ятеро чоловіків у камуфляжі та з автоматичною зброєю.

ДРГ у Росії

Російські Telegram-канали також опублікували фото трьох розшукуваних, серед яких була вже жінка.

українські диверсанти

Потім з’явилася інформація, що нібито "українці готують диверсію", але вже у Білгородській області – тож запанікували і там. Масштаб досяг такого рівня, що довелося втрутитися губернаторам кількох областей РФ.

А в результаті з’ясувалося, що "озброєна українська ДРГ", яку посилено шукали в Орлівській, Курській, Брянській та Білгородській областях, виявилася фантазією скривдженого водія.

За інформацією росЗМІ, план-перехоплення оголосили після звернення росіянина, який заявив, що підозрілий пікап з українськими номерами мчав до Бєлгорода "робити теракти". Через деякий час цей "Фольксваген-Амарок" зупинили у Валуйках.

"Усередині двоє чоловіків – беззбройні та перелякані мешканець Курської області та його родич із Куп’янська. За їхніми словами, їхали по речі. Після правоохоронці ще раз зв’язалися із заявником і з’ясували — чоловік просто помстився. За те, що водій пікапа підрізав його на дорозі" , — Пояснили російські джерела.

Проте це не сильно заспокоїло росіян. І це зрозуміло: рівень довіри до спецслужб та правоохоронних органів після численних брехливих заяв швидко прагне нуля. А з огляду. що в російському прикордонні після повномасштабного вторгнення в Україну постійно відбувається "бавовна" та інші сюрпризи, про спокійне життя вже можна забути. Тож "хвиля терору та диверсій", якої дуже бояться росіяни, цілком може стати реальністю.

Источник: Проект РУ

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.