Среда, 22 марта 2023 16:14

Телеканали олігархів придбали 200 млн грн на створення російськомовної ахінеї

Читать на русском
Телеканали олігархів придбали 200 млн грн на створення російськомовної ахінеї
Телеканали олігархів придбали 200 млн грн на створення російськомовної ахінеї

Передачі планують транслювати в рамках інформаційного марафону телеканалу "Freeдім".

Об этом сообщает Инсайдер РУ

ДП "Мультимедійна платформа іномовлення України" 13 березня уклало угоди на виготовлення передач для інформаційного марафону "Freeдім" до кінця 2023 року на загальну суму 224 млн₴, передає Цензор із посиланням на Наші Гроші .

За даними ProZorro, телеканали підняли розцінки на 25% порівняно з минулим роком. Кошти виділені на виробництво контенту з орієнтування на російськомовного глядача за межами України та забезпечення прямого ефіру зі студії російською мовою.

"Іноземне підприємство "1+1 продакшн" із групи Ігоря Коломойського отримає 75,30 млн₴ на виготовлення контенту по 83 663 гривень за годину. ПрАТ "Телеканал "Інтер" Фірташа-Льовочкіна-Хорошковського матиме 74,83 млн₴ на контент по 83 143₴ в годину. Послуги ТОВ "СЛМ новини" Віктора Пінчука коштуватимуть 73,58 млн.₴ — по 81 754 грн за годину", — зазначають "Наші гроші".

За даними видання, минулого року цим каналам замовляли контент для телеканалу Freedom з розрахунку близько 67 тисяч гривень на годину. Тобто цього року телеканали підняли ціни на 25%.

"З урахуванням минулорічних закупівель "Плюси" під час вторгнення отримали замовлення для "Freedom" на 134 млн грн, "Старлайт" — 129 млн грн, "Інтер" — 108 млн₴ "Новинна група Україна" Ріната Ахметова минулого літа також отримала поспіль на 48 млн грн Компанія Ахметова здала свою ліцензію державі та її тележурналісти перейшли на новий телеканал "Ми — Україна", який фінансується невідомо за чиї гроші. 419 млн₴", — підсумували автори.

Источник: VTimes

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.