Суббота, 10 февраля 2024 09:49

Санкції в дії: російські судна змінюють маршрути через обмеження від США та ЄС

Читать на русском

Санкції в дії: російські судна змінюють маршрути через обмеження від США та ЄС

Санкції в дії: російські судна змінюють маршрути через обмеження від США та ЄС

Судно NS Leader, яке належить безпосередньо РФ прямувало до Балтійського моря, але було вимушене повернутися після повідомлення про запроваджені санкції.

Про це повідомляє Bloomberg.

Ситуація сталась у четвер 8 лютого. Тоді о 14:00 за вашингтонським часом були запроваджені нові санкції проти російської нафти. Російський танкер "NS Leader" в цей час перебував біля берегів Португалії та прямував у Балтійське море для завантаження.

"Танкер, який повинен був завантажити свій наступний вантаж приблизно через 10 днів, зменшив швидкість вдвічі, розвернувся і змінив пункт призначення на "для замовлень", свідчать дані відстеження суден та інформації про судноплавство", — йдеться у повідомленні Bloomberg.

Як зазначається, двома місяцями раніше, також потрапивши під санкції, судно "Віктор Бакаєв" здійснило такий самий маневр у схожому місці, припинивши свій рейс до іншого російського нафтового експортного термінала.

Тепер "Віктор Бакаєв" стоїть на якорі в одному із чорноморських портів, більше не перевозячи товарів.

Ситуація із "Лідером" та "Віктором Бакаєвим" підтверджує певну ефективність санкційних дій зі сторони США та країн ЄС, що вдаряє по російському експорту.

Танкер NS Leader біля берегів Португалії після розвороту xdideeieuiktant

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.