Четверг, 29 февраля 2024 08:17

Польські активісти посилили блокаду кордонів з Україною: в чергах застрягли тисячі вантажівок

Читать на русском Read in English

Польські активісти посилили блокаду кордонів з Україною: в чергах застрягли тисячі вантажівок

Польські активісти посилили блокаду кордонів з Україною: в чергах застрягли тисячі вантажівок

Польські активісти блокують шість пропускних пунктів в Україну. Сукупно на шести напрямках в черзі перебуває 2200 вантажівок.

Про це речник ДПСУ Андрій Демченко заявив в ефірі "Ми – Україна". "Маємо суттєві зниження кількості перетинів кордону вантажівками. Особливо це відчутно на КПП "Шегині", де за минулу добу кордон перетнули десь 35 вантажівок (24 – в бік України). А також критично низькі показники перетину кордону на "Ягодині", де 70 вантажівок за добу в’їхали в Україну, а в бік Польщі не пропустили жодної", – додав він.

Тим часом польські перевізники оголосили про поновлення страйку на кордоні України з 1 березня. Водії та представники логістичних компаній приєднаються до блокади, яку вже влаштовують польські фермери.

Акцію протесту перевізників було припинено з 17 січня. Тоді вони заявили, що почекають від польського уряду та Єврокомісії виконання їхніх вимог до 1 березня.

Проте, як заявив президент Польської транспортно-логістичної асоціації Мацей Вроньський, переговори перевізників із владою не просунулися. "Було оголошення від Міністерства інфраструктури про те, що буде представлено законопроєкт, який посилить контроль за українськими перевізниками. Пройшло кілька тижнів – у нас немає проєкту", – заявив Вроньський.

Мінінфраструктури України виконало всі домовленості щодо запобігання блокаді з боку польських перевізників. Втім, низка питань все ж залишається невирішеною. Проте за них, як запевняється, відповідальна польська сторона.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.