Четверг, 07 марта 2024 12:44

У ДПСУ розповіли про ситуацію на україно-польському кордоні: у черзі потрібно стояти понад 14 діб

Читать на русском

У ДПСУ розповіли про ситуацію на україно-польському кордоні: у черзі потрібно стояти понад 14 діб

У ДПСУ розповіли про ситуацію на україно-польському кордоні: у черзі потрібно стояти понад 14 діб

Польські фермери продовжують блокувати рух на 6 пунктах пропуску (п.п.) на кордоні з Україною. Загалом на ранок 7 березня у чергах перебувають близько 2 300 вантажівок. Найскладніша ситуація – на п.п. "Краківець" та "Ягодин", на якому вже зібралося стільки машин, що у черзі доведеться стояти понад 14 діб.

Про ситуацію на кордоні повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко. Він зазначив: також складна ситуація за напрямом п.п. "Шегині".

"Польські фермери продовжують взагалі блокувати рух для вантажівок у напрямку виїзду з України та виїзду з Польщі – напрямок пункту пропуску "Ягодин". За минулу добу перетнуло кордон близько 50 вантажівок. Досить складна ситуація по напрямку пункту пропуску "Шегині" – з понеділка хоч і пропускають, але мізерну кількість вантажівок", – йдеться в повідомленні.

Водночас, за даними Податкової адміністрації Польщі, на ранок 7 березня час очікування перетину кордону у бік України на п.п. "Дорогуськ – Ягодин" складає 339 годин, тобто понвд 14 діб. Крім того:

  • На п.п. "Медика – Шегині" чекати потрібно 142 години (майже 6 діб).
  • На п.п. "Гребенне – Рава-Руська" – 75 годин (більше 3 діб).
  • На п.п. "Корчова – Краківець" – 57 годин (понад 2 доби);
  • На п.п. "Кросценко – Смільниця" – 13 годин.

Скільки часу потрібно чекати на кордоні Польщі та України qkxiqdxiqdeihrant

Поляки збільшили термін блокади кордону

Водночас польські фермери продовжили блокаду кордону з Україною майже на 2 місяці – до 30 квітня. Раніше її мали намір закінчити 10 березня. Таким чином поляки хочуть домогтися запровадження обмежень ввезення в країну агропродукції з-за меж Європейського союзу – в т.ч. з України.

Про це йдеться у відповідному документі, оприлюдненому Муніципальним управлінням Любича-Королівської гміни. За ним, блокуватимуть кордон 100 осіб.

Польські фермери продовжили блокаду кордону з Україною до 30 квітня

"Публічне зібрання планується розпочати 10 березня 2024 року о 14:30 і завершити 30 квітня 2024 року о 14:30. Мета – ліквідувати "Зелений курс" (стратегія ЄС, яка передбачає скорочення шкідливих викидів в атмосферу. – Ред.) та обмежити продукції з-за меж ЄС – зокрема, з України", – йдеться в ньому.

Протестувати поляки збираються на контрольно-прикордонному пункті "Гребене – Рава-Руська". "Очікується, що [в акції] візьмуть участь 100 осіб", – обіцяють організатори.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.