Пятница, 08 марта 2024 14:22

Жумаділов, який вивів харчові закупівлі у тінь, анулював досягнення Антикорупційної Ради при Міноборони – експерт

Арсен Жумаділов

Керівник новоствореного “Державного оператора тилу” Арсен Жумаділов перевів харчові закупівлі для Збройних Сил України в тінь, анулювавши досягнення Антикорупційної Ради при Міноборони, за які билася Дана Ярова.

На цьому наголосив політичний експерт Олексій Голобуцький.

За його словами, після такого рішення Жумаділова на ринку постачання їжі для армії не буде жодної публічності та прозорості щодо формування цін закупівель і визначення переможців.

“Стає зрозумілішим, чому Арсен Жумаділов скасував результати харчових тендерів 22 лютого і зробив все для того, щоб був зірваний аукціон 6 березня на Prozzoro, коли постачальники відмовились брати у ньому участь через нереалістичні умови голови ДОТ”, – заявив Голобуцький.

Експерт припустив, що зрив останніх закупівель був частиною великого плану Жумаділова з виведення у тінь усіх тендерів на харчування для ЗСУ і встановлення одноосібного контролю за ринком.

Йдеться про колосальні суми контрактів: тільки на одному тендері 6 березня розігрувались лоти на майже 11 мільярдів₴

За його даними, це реалізовували поступово. Спочатку було створено нове підприємство для зміни концепції тилового забезпечення – і практично моментально керівником призначили Жумаділова.

Міноборони дало йому зелене світло на тотальне реформування ринку тилових закупівель. Проте Жумаділов жодного разу не зібрав гравців ринку для спільного діалогу.

Крім того, працівники новоствореного ДОТ неодноразово демонстрували непрофесіоналізм.

По закону, після оголошення торгів на Рrozorro, замовник протягом одного робочого дня має відповісти на питання потенційних учасників. На останньому тендері чиновники ДОТ із 36 питань вчасно надали відповідь лише на 11.

“Харчування ЗСУ під питанням. Армії і суспільству необхідна негайна реакція міністра оборони, РНБО та Президента. Коли Україна зі всього світу випрошує по копійці на армію, системна діяльність Жумаділова може спричинити негативну реакцію західних партнерів, а також виборців у країнах Заходу”, – обурюється Голобуцький.

Нагадаймо, харчові тендери на постачання їжі до ЗСУ, які мали відбутися 6 березня, були зірвані через дії голови "Державного оператора тилу" Арсена Жумаділова.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.