Вторник, 07 мая 2024 07:53

Поліція: на Сумщині через російські обстріли загинула людина, ще четверо поранені, серед них є діти

У Краснопільській громаді через обстріл були поранені місцевий житель та двоє дітей. Фото ілюстративне

Внаслідок російських обстрілів минулої доби на Сумщині загинула людина, ще ще четверо людей зазнали поранень, серед яких є двоє дітей, повідомляє у телеграмі Національна поліція.

За цими даними, загалом протягом минулої доби зафіксовані 224 удари, внаслідок яких пошкоджені, серед іншого, пошкоджені 10 приватних будинків, шість багатоквартирних будинків, вісім транспортних засобів.

Ввечері 6 травня Сумська обласна військова адміністрація повідомляла, що війська РФ з артилерії обстріли Краснопільську громаду, також був удар БПЛА типу «Ланцет» та скидання ВОГ з БпЛА. Внаслідок одного із артобстрілів поранено місцевого жителя, також були травмовані двоє дітей (2009 р.н. та 2010 р.н).

За даними місцевої влади, російські війська вночі та вранці 7 травня обстріляли три громади Сумської області – Білопільську, Глухівську та Есманьську. Про постраждалих не повідомляється.

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко 17 квітня повідомив, що від початку 2024 року російські війська понад чотири тисячі разів обстріляли Сумщину, при тому, що «за весь минулий рік кількість обстрілів сягала шести тисяч».

Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.