Вторник, 07 февраля 2023 21:33

Бій під Сватовим: окупанти відступили з залізничної станції на Луганщині, – DeepState (відео)

Окупанти обстріляли залізничну станцію Куземівка на Луганщині – ймовірно, після відступу

На Луганщині тривають бої в районі Сватового і Кремінної: на окремих ділянках противник намагається атакувати, на інших – втрачає позиції. Так, ймовірно, ЗСУ змусили росіян відступити з території станції Куземівка. Це – важливий залізничний вузол на Сватівському напрямку.

Об этом сообщает Политика 2.0

Про ймовірну втрату ворогом залізничної станції Куземівка на Луганщині повідомила в ніч з 6 на 7 лютого моніторингова ініціатива DeepState. Оприлюднено відео обстрілу двома російськими танками території станції – це дозволяє припустити, що окупанти змушені були звідти відійти.

Куземівка – вантажопасажирська залізнична станція Куп’янської дирекції Південної залізниці, розташована у селі Куземівка та селищі Новоселівське Сватівського району Луганської області на лінії Куп’янськ-Вузловий – Красноріченська між станціями Сватове (22 км) та Кислівка (16 км).

Загалом, за даними оперативного огляду DeepState станом на початок доби 7 лютого, на Сватівському напрямку тривають позиційні бої в районі Куземівки. Водночас, у лісах під Кремінною противник продовжує завдавати артилерійського ураження та проводити наступальні дії.

Нагадаємо, минулого тижня українська артилерія знищила вантажівку з запасами БК ворога на Сватівському напрямку. Представники міжнародної спільноти GeoConfirmed геолокували точку зйомки – це виявився район селища Куземівка у Коломийчиській сільській громаді Сватівського району. До Сватового – близько 15 км.

Слід зауважити, що сама Куземівка на Луганщині досі тимчасово контролюється російськими загарбниками, однак "сіра зона" на околицях села розширилась: ЗСУ поступово вибивають ворога з "насиджених позицій".

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у нашому телеграм-каналі та Facebook!

Источник: Руссиангейт

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.