Вторник, 23 января 2024 11:06

Чоловік чиновниці мерії отримає 24 мільйони на латання доріг Кам’янського за завищеними цінами

Читать на русском

Чоловік чиновниці мерії отримає 24 мільйони на латання доріг Кам’янського за завищеними цінами

Чоловік чиновниці мерії отримає 24 мільйони на латання доріг Кам’ янського за завищеними цінами

Департамент ЖКГ та будівництва Кам’янської міської ради Дніпропетровської області 3 січня за результатами тендерів замовив ТОВ «Укравтобуд» ремонт доріг на 24 млн₴

Про це повідомляється у системі «Прозорро».

На цей рік замовили влаштування дорожнього покриття в місті, зокрема на прибудинкових та внутрішньо квартальних територіях. Йдеться про холодне фрезерування, ямковий ремонт, влаштування асфальтобетонного покриття, машинну ліквідацію вибоїн і перевезення сміття.

Роботи оплачуватимуть протягом 120 банківських днів після виконання, тобто десь півроку.

Майже половина коштів, а саме 11 млн грн іде на щільний дрібнозернистий асфальтобетон типу Б марки 2 по 9 179 грн/т (тут і далі ціни та суми з ПДВ). Як і торік, це дуже дорого.

Нещодавно, у грудні Піщанська сільрада Новомосковського району Дніпропетровської області замовляла капремонти сільських вулиць до кінця року. Там такий асфальтобетон коштував 5 112 – 6 600 грн/т, що 28-44% дешевше від нинішньої ціни для Кам’янського.

 qkxiqdxiqzriqudant

У моніторингу «ДерждорНДІ» теж немає подібних цін на асфальт. Для Дніпропетровської області ціни різних видів у грудні були в межах 5 479-7 820 грн/т, що 15-40% дешевше.

Щебінь М1000 фракцією 5[3]-10 мм врахували по 2 160 грн/куб. м. У моніторингу ціна щебню фракцією 5-10 мм складає 800 грн/куб. м, що на 63% нижче, але марка не вказана.

Фірма отримала підряди без конкуренції, бо на відкриті торги більше ніхто не прийшов. Для участі в торгах необхідно було надати аналогічний договір на поточний ремонт дорожнього покриття/доріг чи влаштування дорожнього покриття, виконаний мінімум на 90% суми. Ще вимагалося мати річний дохід за останній звітний період не менше 90% очікуваної вартості.

Департамент ЖКГ та будівництва Кам’янської міської ради очолює Дмитро Губський.

Дніпровським «Укравтобудом» володіє Вадим Єрмоленко з Кам’янського. Це чоловік Галини Єрмоленко, яка обіймає посаду директорки Департаменту економічного розвитку Кам’янської міськради з 2017 року. У 2015 році він марно висувався до Дніпропетровської облради від «Опозиційного блоку». Вадим Єрмоленко є засновником КолП «Дніпровський кар’єр» і ТОВ «Дор Трест» одноосібно, а також обслуговуючого кооперативу «Спортивне селище» разом із дружиною, Антоном Чупініним, Валерієм Морозом та Олександром Івановим. Крім того, Вадим Єрмоленко є засновником ТОВ «Дорпромсервіс», Людмила Єрмоленко (ймовірно, мати) – ТОВ «Промдорсервіс», а Віталій Єрмоленко (ймовірно, батько) – ТОВ «Альтінвест» (усі три на сьогодні знаходяться у стані припинення).

Раніше співзасновником «Укравтобуду» був дніпровець Вячеслав Гончаренко. Він володів фірмами «Дорсервіс-Плюс» (припинено), «Дорінвест» і «Будшляхсервіс» (припиняються).

Із 2019 року «Укравтобуд» натендерив 579 млн грн, переважно в нинішнього замовника.

nashigroshi.org

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.