Вторник, 23 января 2024 12:16

Російська опозиція вимагає від ЦВК відмовити Путіну у реєстрації кандидатом у президенти

Читать на русском

Російська опозиція вимагає від ЦВК відмовити Путіну у реєстрації кандидатом у президенти

Російська опозиція вимагає від ЦВК відмовити Путіну у реєстрації кандидатом у президенти

Російські політики-опозиціонери подали скаргу до ЦВК країни з вимогою відмовити диктатору Володимиру Путіну у реєстрації на виборах президента-2024. Вони заявили, що чинний глава РФ не має права йти на третій президентський термін поспіль і п’ятий термін загалом, а також вказали на масові порушення виборчого законодавства.

Текст звернення оприлюднено на "Telegram"-овому каналі "Об’єднання "Комітет – 2024". Заява 22 січня була подана до російського Центрвиборчкому й зареєстрована під номером 814.

Авторами є голова Об’єднання "Комітет – 2024" Сергій Антонов, електоральний юрист Володимир Шведа та колишній московський муніципальний депутат Денис Шендерович.

Підписали звернення (станом на 00:00 вівторка, 23 січня) 27 російських політиків та громадських діячів.

Проєкт "Idel.Реалії" зазначив, що підписанти перебувають у вимушеній еміграції. Деякі представляють регіони Середнього Поволжя. Один із підписантів – Сергій Медведєв, усе ще офіційно чинний депутат Пермської міської думи.

Співавтор заяви, російський політтехнолог Сергій Антонов розповів виданню, що одна з підстав – систематичні, масові та грубі порушення виборчого законодавства, зафіксовані під час збору підписів на підтримку Путіна. На ранок 22 січня до ЦВК РФ було подано 219 скарг на порушення у 67 регіонах.

Друга підстава – завідома незаконність висування диктатора на п’ятий за рахунком і третій поспіль термін, як наслідок прямих конституційних обмежень та очевидної незаконності ухвалених у 2020 році поправок до конституції РФ.

Опозиціонери подають до ЦВК РФ скарги на порушення штабу Путіна queideeidrhixxant

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.