Воскресенье, 11 февраля 2024 15:26

Полковник запасу оцінив перспективи розширення плацдарму ЗСУ на лівобережжі Дніпра

Читать на русском

Полковник запасу оцінив перспективи розширення плацдарму ЗСУ на лівобережжі Дніпра

Полковник запасу оцінив перспективи розширення плацдарму ЗСУ на лівобережжі Дніпра

Перспективи подальшого розширення плацдарму українських військ на лівобережжі Дніпра в Херсонській області залежать від логістики. Для цього необхідний стабільний логістичний звʼязок між двома берегами через річку.

Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів полковник запасу, військовий оглядач Владислав Селезньов.

За його словами, наразі досягти стабільності постачань важко. Проблема полягає в тому, що мости через річку Дніпро зруйновані окупантами, а можливості наведення понтонно-мостових переправ наразі немає.

"Чотири мости, які з’єднували лівий і правий берег Дніпра в цьому регіоні до повномасштабної війни, були знищені противником ще восени 2022 року. Навести в нинішніх умовах понтонно-мостові переправи – вкрай складне завдання. Ширина Дніпра в цій частині – близько 1 000 метрів, плюс течія досить потужна, що фактично створює непереборні перешкоди для наших інженерно-технічних підрозділів", – зауважив він.

Проте навіть якщо таку переправу вдасться налагодити, гарантувати її безпеку і збереження буде складно. Очевидно, що ворог буде намагатися знищити її за допомогою різних засобів, як авіації, так і дронів і артилерії.

На думку Селезньова, плацдарм варто розширювати на глибину до 25 кілометрів південніше, тоді як зараз глибина плацдармів Сил оборони сягає від трьох і більше кілометрів від лінії Дніпра.

"Але як це зробити, не маючи надійної броньової підтримки, не маючи можливості повною мірою передислокувати з правого на лівий берег нашу артилерію, системи протиповітряної оборони? Відповідь на це питання, на жаль, відсутня. Можна розраховувати на якнайшвидші поставки для потреб української армії систем ППО, авіаційної компоненти. Ми постійно ведемо мову про винищувачі F-16. І, безумовно, необхідне отримання додаткових ресурсів, зокрема артилерійських, адже саме артилерія нині багато в чому визначає хід і перебіг бойових дій", – констатував військовий оглядач.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.