Среда, 14 февраля 2024 04:40

Росія розраховує, що зможе здобути перемогу в Україні до 2026 року, - аналітики

Читать на русском

Росія розраховує, що зможе здобути перемогу в Україні до 2026 року, — аналітики

Росія розраховує , що зможе здобути перемогу в Україні до 2026 року, — аналітики

В аналітичній статті наукові співробітники Королівського об’єднаного інституту оборонних досліджень (RUSI) Джек Уотлінг та Нік Рейнольдс пишуть, що Росія розраховує, що зможе здобути перемогу в Україні до 2026 року.

«Росія, як і раніше, має стратегічну мету підпорядкувати собі Україну. Зараз вона вважає, що здобуває перемогу. Умови капітуляції, які нині пропонують російські посередники, включають поступку Україною території, що вже під контролем Росії, а також Харкова та, в деяких варіантах, Одеси; згода не вступати до НАТО та збереження глави держави, затвердженої Росією. Єдина значна поступка, яку пропонує Росія, полягає в тому, що те, що залишиться від України, може вступити до ЄС», — пишуть автори.

На їхню думку, процес, за допомогою якого Росія має намір досягти такого результату, складається з трьох етапів — продовження тиску по всій лінії фронту, спроби зламати рішучість міжнародних партнерів України продовжувати надавати військову допомогу, а також подальші наступальні операції, які принесуть успіхи на полі бою.

«Потім ці успіхи передбачається використовувати як важіль тиску на Київ, щоб змусити його капітулювати на російських умовах. Горизонт планування для реалізації цих цілей, який є базовим для формування російських сил та промислового виробництва, передбачає, що перемога має бути досягнута до 2026 року», — зазначають експерти.

Російська теорія перемоги є правдоподібною, якщо міжнародні партнери України не зможуть належним чином забезпечити ЗСУ ресурсами. Однак якщо партнери України продовжать надавати достатню кількість боєприпасів та надавати підтримку в навчанні, то Росія навряд чи досягне значних успіхів у 2025 році.

Після 2026 року почне суттєво знижуватися бойова міць Росії, а російська промисловість до цього часу може бути сильно підірвана, роблять висновок Уотлінг і Рейнольдс.

різне qkxiqdxiqdeihrant

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.