Четверг, 15 февраля 2024 05:55

У Литві закликали країни НАТО не ігнорувати загрозу від Росії

Читать на русском

У Литві закликали країни НАТО не ігнорувати загрозу від Росії

У Литві закликали країни НАТО не ігнорувати загрозу від Росії

Росія вважає сусідні з нею держави частиною своєї "імперії", тож ці країни завжди будуть під загрозою російського вторгнення. Повномасштабна війна Росії проти України може бути частиною більш масштабного плану Москви.

Про це сказав директор із оборонної політики Міністерства оборони Литви Вайдотас Урбеліс, передає Business Insider. Він зазначив, що Литва має бути готовою до ймовірної російської агресії.

Литовський чиновник зазначив, що незважаючи на великі втрати Росії в Україні, зараз в її армії числиться більше окупантів, ніж до вторгнення. Також збройні сили РФ мають величезний досвід ведення широкомасштабної війни, який слід розглядати як частину планування.

"Якщо ви подивитися лише на цифри, то побачите, що у збройних силах Росії зараз більше людей, ніж до вторгнення в Україну", – зазначив Урбеліс.

Щодо військової техніки, то окупаційні війська РФ також втратили багато одиниць техніки на полі бою в Україні, проте Москва, на його думку, зможе дуже швидко відновитися. Країна-агресор вже збільшує виробництво зброї, щоб усунути дефіцит, та переглядає деякі неефективні тактики.

Урбеліс заявив, що Литві варто бути готовою будь-якої миті відповісти Росії на її агресію до того часу, поки спрацює механізм НАТО. Зокрема, готовність держави повинна включати розміщення більшої кількості військ Альянсу, збільшення витрат на оборону та посилення охорони кордону.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.