Пятница, 16 февраля 2024 07:45

У ЄС стурбовані зростанням російського виробництва зброї, – The Guardian

Читать на русском

У ЄС стурбовані зростанням російського виробництва зброї, – The Guardian

У ЄС стурбовані зростанням російського виробництва зброї, – The Guardian

Масштаби російського виробництва зброї непокоять європейських експертів. На їхню думку, вони "набагато більші, ніж очікувалося".

Про це пише британська газета The Guardian.

У той час як Україна намагається знайти боєприпаси, зброю та спорядження для своєї оборони, Росія протягом останніх двох років керує масштабним зростанням промислового виробництва, яке перевершило очікування багатьох західних фахівців із планування оборони, йдеться у статті.

Загальні витрати на оборону зросли до 7,5% ВВП Росії, ланцюжки поставок були перебудовані таким чином, щоб гарантувати безпеку багатьох ключових товарів та обійти санкції, а заводи з виробництва боєприпасів, транспортних засобів та обладнання працюють цілодобово, часто в обов’язкові 12-годинні зміни з подвійними понаднормовими, щоб підтримати російську військову машину в найближчому майбутньому.

Машиністи і зварювальники на російських заводах, які виробляють військове обладнання, зараз заробляють більше, ніж багато "білих комірців" – менеджерів і юристів, згідно з аналізом даних праці в Росії.

Величезні російські інвестиції у збройні сили, які, за прогнозами, цього року стануть найбільшими по відношенню до ВВП із часів Радянського Союзу, турбують європейських військових експертів. Вони вважають, що НАТО недооцінює здатність Росії вести довгострокове протистояння.

Одним із ключових показників для ведення артилерійського конфлікту є внутрішнє виробництво снарядів, яке, за оцінками експертів, становить від 2,5 до 5 млн одиниць на рік.

Заступник директора департаменту політичного планування Міністерства оборони Естонії Марк Рійсік назвав ці тенденції тривожними. Він наголошує, що у найближчі рік-два виробництво може перевищити 4 млн одиниць.

Ця кількість ставить Україну в невигідне становище на фронті, де Росія має перевагу в артилерійському вогні щонайменше три до одного, а найчастіше і більше.

"Це набагато більше, ніж ми очікували", – повідомив Рійсік про цифри російського виробництва.

 qhtixhiqttiuzant

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.