Пятница, 16 февраля 2024 09:48

В Україні сьогодні відзначають День військового журналіста

В Україні сьогодні відзначають День військового журналіста

Сьогодні, 16 лютого, відзначається День військового журналіста в Україні

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на ZN.

День військового журналіста України відзначається з 2018 року. Воно було запроваджене наказом Міністра оборони України № 63 від 14.02.2018.

Дату свята було обрано невипадково – 7 років тому під Дебальцевим, виконуючи бойове завдання, загинув кореспондент ТРК Міноборони "Бриз", капітан 3-го рангу Дмитро Лабуткін. Він до останнього подиху продовжував вести зйомку подій, з честю виконавши як військовий, так і журналістський обов’язок.

Відповідно до наказу Міноборони, щорічно 16 лютого проводяться заходи з відзначення кращих військових журналістів, прес-офіцерів, офіцерів зі зв’язків з громадськістю. Також це й день пам’яті, коли вшановують військових журналістів, які виконували завдання у зоні бойових дій та загинули.

Через повномасштабне вторгнення Росії кількість загиблих журналістів зросла. Тільки станом на липень минулого року загинуло 33 журналісти,15 медійників — зникли безвісти.

Так, від обстрілів окупантів загинув журналіст, військовослужбовець ЗСУ 36-річний Олександр Махов. Він багато років працював на каналах "Україна" та "Україна 24" військовим кореспондентом і висвітлював події на передовій. У 2021 році перейшов на канал "Дом".

На передовій під Курдюмівкою Донецької області загинув фотограф Володимир Миронюк. Останній репортаж він зробив за кілька днів до смерті на позиції української піхоти, яку атакували росіяни.P

Також у квітні минулого року після тривалих пошуків правоохоронці в районі села Гута Межигірська на Київщині знайшли загиблим фотографа та документаліста Макса Левіна. Він у супроводі військового, а в минулому теж фотографа, Олексія Чернишова 13 березня відправились у село документувати наслідки російської агресії.

Нагадаймо, що Київщина пам’ятає: журналіст із Броварів загинув у боях за Бахмут.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.