Суббота, 09 марта 2024 06:20

ЗС РФ вперше застосували авіабомбу з новітнім модулем

Читать на русском Read in English

ЗС РФ вперше застосували авіабомбу з новітнім модулем

ЗС РФ вперше застосували авіабомбу з новітнім модулем

У соцмережах пишуть, що бомби оснащені бойовою частиною ФАБ-250, приймачем супутникових сигналів "Комета" для стійкості до перешкод, системою елеронів і кермів у хвостовій частині, а також паливним баком і підвісним турбореактивним двигуном.

Збройні сили Російської Федерації застосували територією України керовані авіабомби масою 250 кг (ФАБ-250) з новим видом універсального модуля планування для некерованих авіабомб. Відповідні фото публікує "Telegram"-овий канал "Полковник ГШ", підпис якого вказує, що його веде офіцер Збройних сил України.

За даними анонімного військового, ці бомби оснащені бойовою частиною ФАБ-250, приймачем супутникових сигналів "Комета" для стійкості до перешкод, системою елеронів та кермів у хвостовій частині, а також паливним баком та підвісним турбореактивним двигуном.

 qkxiqdxiqdeihrant

Дата виробництва ракети – 2 лютого 2024 року.

При цьому військовий зазначив, що на модулі ракети вказано абревіатуру УМПБ, і припустив, що буква "Б" у ній означає баражирування.

Російський військовий оглядач Кирило Федоров припустив, що йдеться про модуль на кшталт УМПК (уніфікований модуль планування та корекції), який ЗС РФ встановлюють на касетні авіабомби для збільшення дальності польоту. За його словами, включення двигуна в модуль управління авіабомбою суттєво збільшує дальність її запуску. Це дозволяє значно розширити радіус ураження цілей за лінією фронту, або забезпечити бомбардувальник більш безпечною відстанню від зони протиповітряної оборони.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.