Воскресенье, 07 апреля 2024 14:27

«Чотири прильоти по місту». Наслідки російського обстрілу Харкова 7 квітня (фотосвідчення)

«Всього зафіксовано чотири прильоти по місту. Від одного удару зруйнований приватний будинок… Є поранені внаслідок ракетного обстрілу одного з центральних районів міста», – написав у телеграмі міський голова Харкова Ігор Терехов.

За його словами, щодо кількості постраждалих інформацію уточнюють.

Зі свого боку, голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов зауважив, що внаслідок ударів дві людини звернулися із гострою реакцією на стрес.

«Окупанти вдарили по центральній частині міста. Попередньо: є поранені. Є пошкодження житлової інфраструктури», – написав Синєгубов у телеграмі.

Останнім часом російські війська посилили свої атаки Харкова. Як заявив днями міський голова Ігор Терехов, російські війська найчастіше обстрілюють Харків із С-300 з Бєлгородської області Росії – ці снаряди за 40 секунд долітають до міста, проте все частіше застосовують і «Шахеди».

Президент України Володимир Зеленський заявив, що українські сили готують «дуже конкретну і справедливу» відповідь на удари Росії по Харкову і східних регіонах України.

Голова держави написав у телеграмі 7 квітня, що провів із цього приводу розмову з очільником Служби безпеки України Василем Малюком, начальником ГУР Міноборони Кирилом Будановим і міністром внутрішніх справ Ігорем Клименком.

«Росія ні на хвилину не припиняє свій терор. Працюємо, щоб надати нашим людям надійний захист. Готуємо відповідь для ворога – дуже конкретну і справедливу», – написав Зеленський, не навівши подробиць.

Крім того, президент повідомив про переговори з головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським і міністром оборони Рустемом Умєровим.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Джерело: Reuters

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.