Воскресенье, 14 апреля 2024 11:30

Фінляндія відзавтра закриває морські пункти пропуску на кордоні з Росією на невизначений термін

фінляндія

Фінляндія з 15 квітня запроваджує нові обмеження на кордоні з Росією. Для прогулянкових суден буде припинено рух Сайменським каналом через Нуйямаа. Також на невизначений термін закриються морські пункти пропуску Хаапасаарі та Сантіо

Про це повідомила Федеральна митна служба РФ, раніше такі заходи анонсувало Міністерство внутрішніх справ Фінляндії, передає The Moscow Times.

У МВС Фінляндії пояснили, що це необхідно для запобігання нелегальній міграції морським шляхом.

Також Фінляндія вирішила не поновлювати роботу пропускних пунктів на сухопутному кордоні з Росією. Ваалімаа, Вартіус, Іматра, Куусамо, Ніірала, Нуйямаа, Райя-Йосепі та Салла будуть закриті безстроково, до "особливого розпорядження".

Фінляндія почала запроваджувати обмеження на перетин кордону з листопада 2023 року через неконтрольований потік біженців з Близького Сходу та Африки, які без шенгенських віз прибували з боку Росії. Гельсінкі неодноразово звинувачували Москву в цілеспрямованому відправленні прохачів притулку до кордону країни.

У Росії ці звинувачення відкидали. Проте The Insider з’ясував, що доставку біженців до кордону контролювала ФСБ.

Що відбувається на кордоні між РФ та Фінляндією?

Нагадаймо, уряд Фінляндії ухвалив рішення повністю закрити кордон із Росією з 30 листопада 2023 року. Таким чином Фінляндія хотіла взяти під контроль спроби гібридного впливу Росії, яка пропускає через свої прикордонні пункти нелегальних мігрантів без належних документів. Спочатку кордон закрили на півтора місяці, згодом дію цього рішення продовжували.

14 грудня минулого року Фінляндія вирішила відкрити два прикордонні пункти на східному кордоні – "Вааліма" та "Ніірала". Однак того ж дня їх знову закрили через наплив нелегальних мігрантів з боку Росії.

На початку квітня 2024 року уряд Фінляндії вирішив залишити зачиненими всі пункти пропуску на кордоні з Росією на невизначений строк.

Автор: Галина Ялівець

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.