Воскресенье, 28 апреля 2024 03:13

Омбудсмен звинуватив Міжнародну федерацію Червоного Хреста в адвокатуванні «російських злочинців»

Уповноважений Верховної Ради Дмитро Лубінець відреагував на результати перевірки російського відділення Червоного Хреста, яке оприлюднила Міжнародна федерація.

Про це він написав у Telegram.

Результати перевірки, оприлюднені на сайті МФЧХ Лубінець вважає намаганням врятувати ім’я та репутацію російського Червоного Хреста. За його словами, представники російського відділення вчинили кримінальні злочини, але використовують ім’я міжнародної організації як прикриття.

Крім того, каже омбудсмен, заява федерації показує безсилість і застарілість системи», яка «підігрує» російській агресії.

«Вважаю, що МФЧХ, організація зі світовим іменем, перетворилася на адвоката російських злочинців!» — сказав він і додав, що планує зустрітися з новою президенткою федерації, під час якої він серед іншого говоритиме про оцінку дій російського Червоного Хреста.

Що передувало

У березні журналісти-розслідувачі зʼясували, що декілька членів правління РЧХ відкрито підтримують війну проти України, а його очільник Павло Савчук активно співпрацював з кількома підсанкційними пропагандистськими організаціями, що підтримували російських солдатів на передовій.

Після цього омбудсмен Дмитро Лубінець закликав перевірити РЧХ на тлі інформації про підтримку війни рф проти України. Згодом Міжнародна федерація Червоного Хреста і Червоного Півмісяця оприлюднила результати перевірки російського Червоного Хреста, де заявили, що відділення організації немає в Донецькій, Луганській, Херсонській та Запорізькій областях.

Однак, за словами українського омбудсмена, в матеріалі немає жодної згадки щодо присутності РЧХ у Криму та факту того, що російська організація вкрала майно в українського Товариства.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.