Воскресенье, 28 апреля 2024 20:14

В Іраку ввели покарання до 15 років ув’язнення за одностатеві стосунки

Читать на русском

В Іраку ввели покарання до 15 років ув’язнення за одностатеві стосунки

В Іраку ввели покарання до 15 років ув’ язнення за одностатеві стосунки

У суботу, 27 квітня, парламент Іраку підтримав законопроект про кримінальну відповідальність для тих, хто перебуває в одностатевих стосунках. Максимальне покарання за це – до 15 років позбавлення волі.

Про це повідомило Reuters із посиланням на копію законопроєкту.

У тексті документа йдеться, що закон покликаний «захистити іракське суспільство від моральної розбещеності та закликів до гомосексуалізму, які охопили світ». Законопроєкт підтримала більшість парламентарів – наразі головуючою коаліцією в іракському парламенті є шиїтські мусульманські партії, які різко виступають проти ЛГБТ та одностатевих стосунків.

«Закон “Про боротьбу з проституцією та гомосексуалізмом” забороняє одностатеві стосунки з позбавленням волі на строк від 10 до 15 років, а також передбачає покарання у вигляді тюремного ув’язнення не менше семи років для тих, хто пропагує гомосексуалізм або проституцію», – повідомило Reuters.

Окрім того, проєкт закону передбачає кримінальне покарання для трансгендерів і чоловіків, які «навмисно вдягаються, як жінка».

Зазначається, що перший варіант законопроєкту передбачав смертну кару за одностатеві стосунки, проте через протест США та європейських країн покарання пом’якшили перед голосуванням.

Тим часом в лютому 2024 роки Греція стала першою православною країною з легалізованими одностатевими шлюбами. Попри спротив церкви, парламент країни підтримав запровадження офіційного шлюбу між одностатевими парами, а також всиновлювання дітей.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.