Среда, 08 марта 2023 06:47

Слідом за HIMARS: в РФ відзвітували про знищення "останньої" гаубиці М777 ЗСУ

Читать на русском
Слідом за HIMARS: в РФ відзвітували про знищення "останньої" гаубиці М777 ЗСУ
Слідом за HIMARS: в РФ відзвітували про знищення "останньої" гаубиці М777 ЗСУ

У Міністерстві оборони Російської Федерації "знищили" чергову гаубицю М777, яку передали союзники Україні і вона могла стати "останньою" у наявності у ЗСУ.

Об этом сообщает Устав

Про це йдеться у зведенні російського відомства за вівторок, 7 березня.

У звіті Міноборони РФ за 7 березня повідомили, що нібито було знищено чергову таку гаубицю, яка стала 153-ю за рахунком з початку повномасштабної війни.

"Втрати противника за добу склали понад 60 українських військовослужбовців, дві бойові броньовані машини, два пікапи, самохідна артилерійська установка М109 "Paladin" виробництва США, артилерійська система М777 виробництва США, а також гаубиця Д-30", — йдеться у повідомленні. .

Країни Заходу передали Україні за весь час повномасштабної війни 152 155-мм гаубиці М777. За інформацією Oryx , США надали Україні 142 гаубиці, Канада – 4, а Австралія ще 6.

"Знищення" західної техніки російськими окупантами в Україні

У російському оборонному відомстві регулярно звітують про знищення американських РСЗВ Himars і їхня кількість вже значно перевищує ті, які дійсно є у ЗСУ.

З 30 травня в Україну було поставлено офіційно 24 РСЗВ Himars і ще 18 очікується у 2023 році. При цьому станом на 4 січня представники Міноборони РФ відзвітували про знищення вже 27 таких систем з початку протистояння. У США при цьому, як зазначали ЗМІ , спростовують знищення хоча б одного РСЗВ Himars.

Загалом, за словами керівника Департаменту інформації та масових комунікацій Міністерства оборони Російської Федерації Ігоря Конашенкова, з початку війни було " знищено ": 398 літаків, 217 вертольотів, 3356 безпілотних літальних апаратів, 410 зенітних ракетних комплексів, 8205 танків 1055 бойових машин реактивних систем залпового вогню, 4294 гармати польової артилерії та мінометів, а також 8780 одиниць спеціальної військової автомобільної техніки.

У Генштабі не підтверджують цю інформацію та заявляють, що вона не відповідає дійсності.

Источник: Охота на акул

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.