Пятница, 08 декабря 2023 13:57

Рада позбавила мандата бізнесмена Єфімова і ще двох нардепів

ефимов

Верховна Рада підтримала дострокове припинення повноважень трьох народних депутатів, тепер у парламенті залишився 401 нардеп.

Про це перший заступник голови Комітету ВР з питань податкової та митної політики, народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк повідомив у Telegram.

Зокрема, постанову №10317 про дострокове припинення повноважень депутата Максима Єфімова (група "Відновлення") підтримали 283 нардепи.

Постанову №10318 про припинення повноважень депутата Дмитра Шпенова (позафракційний) підтримали 289 нардепів.

Оскільки Єфімов та Шпенов обиралися від мажоритарних округів, їх місця залишатимуться вільними до завершення війни.

Крім того, 291 нардеп підтримав постанову №10290 про дострокове припинення повноважень депутата Віталія Данілова ("Батьківщина"). Оскільки він обирався за списком, його змінить наступний у черзі.

Як повідомлялося, Єфімов – відомий підприємець, власник "Старокраматорського машинобудівного заводу" та низки інших підприємств.

Після Революції гідності він придбав низку активів, які належали оточенню президента-втікача Віктора Януковича, серед них – ПАТ "Донбасенерго" і Конгресово-виставковий центр (КВЦ) "Парковий" Києві, де свої заходи традиційно проводить правляча партія "Слуга народу".

Автор: Михайло Орлюк

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.